Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yolda bulduğu cep telefonu sahibine verdi

Mardin’de Okay Yaşar Lisesinde okuyan lise 2.’ci sınıf öğrencisi Baran Yılmaz yolda bulduğu 2 bin TL değerindeki cep telefonunu sahibine verdi. Okul çıkışında evine giden 16 yaşındaki Baran Yılmaz yolda yürürken iş adamı Fasih Kip’e...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2014 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2014 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yolda bulduğu cep telefonu sahibine verdi
Mardin’de Okay Yaşar Lisesinde okuyan lise 2.’ci sınıf öğrencisi Baran Yılmaz yolda bulduğu 2 bin TL değerindeki cep telefonunu sahibine verdi.

Okul çıkışında evine giden 16 yaşındaki Baran Yılmaz yolda yürürken iş adamı Fasih Kip’e ait cep telefonunu buldu. Telefonun sahibini bulmak için rehberden iş adamı Kip’in yakınlarını arayan Yılmaz, telefonu yolda bulduğunu ve sahibini teslim etmek istediğini söyledi. Bunun üzerine Okay Yaşar Lisesine giden iş adamı Fasih Kip cep telefonunu Okul Müdürü Şetreddin Yüksekdağ ve öğrenci Baran Yılmaz’dan teslim aldı. Öğrencinin bu örnek davranışı nedeniyle hem okul müdürüne hem de Baran Yılmaz’a teşekkür eden iş adamı Fasih Kip, öğrencinin bu davranışı örnek teşkil ettiğini söyledi. Kip, ”Bu zamanda böyle dürüst öğrenci bulmak neredeyse imkansızdır. Bu ailesinin ve okuduğu okulun öğretmenlerinin vermiş olduğu terbiyeden kaynaklanmaktadır. Öğrencimizin telefonu olmadığını öğrendim. Başkası olsa belki bu telefonu vermezdi. Bizi arayarak telefonu bulduğunu ve kendilerine iade edeceğini söyledi. Örnek bir davranış sergiledi. Kendisini tebrik ediyorum.” dedi.

Okay Yaşar Lisesi Okul Müdürü Şetreddin Yüksekdağ ise, başarılı öğrencilerinden olan Baran Yılmaz’ın bu örnek davranışı nedeniyle kendilerini gururlandırdığını söyledi. Yüksekdağ, ”Kızımızı tebrik ediyorum. Aile yaşantısı ve aldığı terbiye herkese örnek olacaktır. Okul olarak öğrencimizin eğitim ihtiyacına destek olacağız.“

5 kardeşiyle birlikte okuduklarını belirten Baran Yılmaz, "Annem bize bakıyor. 5 kardeşim de çeşitli okullarda okuyor. Annem bize helal lokma ile büyüttü. Hem anne, hem baba oldu. Onun aldığı terbiye ile büyüdüm. Yolda bulduğum cep telefonunu sahibine vermek zorundaydım. Benim şu ana kadar cep telefonum bile olmadı. Ama benim olmayan eşyayı el sürmek haram olduğunu biliyorum. Çok şükür sahibini buldum. Sahibine teslim ettim. İçim de rahatladı." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.