Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ağrı protokolünden Öğretmen Günü mesajı

Ağrsı protokolü 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı. Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.Başak mesajında “Dünyamızın en kutsal...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ağrı protokolünden Öğretmen Günü mesajı
Ağrsı protokolü 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.


Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Başak mesajında “Dünyamızın en kutsal ve en kadim mesleklerinden olan öğretmenlik, her zaman bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahiptir. Bu nedenle öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenileşmenin, kalkınmanın ve yarınlara güvenle yürümenin, anahtarı durumundadır.
Bu rolün bilincinde olan,sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden tüm öğretmenlerimize başarı ve mutluluk dileklerimle 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle, saygıyla ve şükranla anıyorum.” dedi.

İl Emniyet Müdürü Bayram Coşkun da, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında şunları ifade etti: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında ‘başöğretmen’ sıfatını alması vesilesiyle, 1981 yılından bu yana her yıl Öğretmenler Günü olarak kutladığımız 24 Kasım gününün tüm öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Eğitim, toplumların çağdaş uygarlık düzeyine yükselmesinde en önemli araç, öğretmenlerimiz de bu anlamda en büyük gücümüzdür. Bilginin her geçen gün daha değerli olduğu, yalnızca bilgiye sahip olan toplumların ilerleyebildiği bir çağdayız. Toplum olarak, çağdaş dünyadaki yerimizi güçlendirmenin ve ilerlemenin yolu eğitimden geçmektedir. Çocuklarımızı iyiye, güzele, aydınlığa ve bilgiye götüren öğretmenlerimiz, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkması, iyi yetişmiş bir neslin oluşması için büyük bir özveriyle görev yapmaktadırlar. Tarih boyunca toplumun bütün kesimlerine yol gösteren, insanlık tarihinin en anlamlı mesleğinin mensubu öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dilerim."


Belediye Başkanı Hasan Arslan ise 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında şu görüşe yer verdi: "İnsanoğlunun en kutsal mesleklerinin başında gelen öğretmenlik, doğrudan insanı ve onun oluşturduğu medeniyeti şekillendirdiği için tarih boyunca en fazla rağbet gören bir görev olmuştur. Bu görevi üstlenen kişileri kutluyorum. Cumhuriyet nesillerini öğretmenlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çağdaş ve demokratik bir toplum oluşturmak adına en büyük sorumluluğu onlara yüklemiştir. Atatürk, “Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir” ifadesiyle, öğretmenlik mesleğinin toplumumuzun çağdaş, kaliteli ve yüksek yaşam standartlarına taşınmasındaki önderlik etme ve örnek olma rollerini vurgulamıştır. Vazifelerini en iyi şekilde icra eden öğretmenlerimiz, bugün sahip olmaktan gurur duyduğumuz ve maddi-manevi her anlamda en büyük zenginliğimiz olan; "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller" yetiştirmişlerdir. Öğretmenlerimizin, istikbalimizin güvencesi olduğunu aklımızdan çıkartmamalıyız. Eğitim ve öğretim meselesi yalnızca devletin değil, hepimizin meselesidir ve bu konuda hepimiz ortak pay sahibiyiz.
Öğretmenlik mesleği, bizim eğitim ve kültür tarihimizde de çok müstesna bir yeri bulunmaktadır. Bu bağlamda öğretmenliğin saygın ve kutsal bir görev olduğu her fırsatta söylenmeli ve bunun gerekleri yerine getirilmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle, bütün öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü'nü” kutluyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.