Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yine tahliye edildi!

Polise mukavemetten tutuklu bulunan yeraltı dünyasının tanınmış ismi Onur Özbizerdik yine tahliye edildi. Eski Emniyet Müdürü Adil Serdar Saçan’la olan tartışmasıyla gündeme gelen ve “görevli memura mukavemet” suçundan tutuklanan Özbizerdik, ‘Tutuklamanın verilmesi beklenen ceza ile ölçülü olmadığı’ gerekçesi ile serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2016 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2016 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yine tahliye edildi!
Ünlü mafya babası Dündar Kılıç’ın torunu Onur Özbizerdik, 25 Eylül’de eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan’la Beşiktaş’ta bir barda tartışmış ve olaya polisler müdahale etmişti. Gelen polislere direnen ve bir polis memurunun kulağını ısıran Özbizerdik, “Görevli memura mukavemet” suçundan tutuklanmıştı.

Polise verdiği ifadede “Alkollüydüm ne yaptığımı hatırlamıyorum” diyen ve hakkında 12 yıla kadar hapis istenen Özbizerdik’in önceki günlerde tahliye edildiği ortaya çıktı.

“TUTUKLAMA ÖLÇÜLÜ DEĞİL”

Mahkeme verdiği tahliye kararında, tüm delillerin toplanmış olması, Özbizerdik’in sabit ikametgah sahibi olması ve tutuklamanın verilmesi beklenen ceza ile ölçülü olmamasını gerekçe gösterdi.

DAHA ÖNCE DEFALARCA TUTUKLANIP SERBEST KALDI

Polat Towers’ın 22. katında işadamı Fatih Edremit’in öldürülmesi davasının tutuklu sanıklarından Onur Özbizerdik tahliye olduktan sonra İstanbul Etiler'deki bir restoranda tartıştığı özel güvenlik görevlisi Hakan Gülez'i tabancayla bacağından vurduğu iddiasıyla tutuklanmış ve kısa süre sonra serbest bırakılmıştı.

Bu olayın ardından Özbizerdik, Tarabya’da bulunan bir otelin lobisinde 17 yaşındaki Ozan Ö.’yü karşısında teşbih salladığı gerekçesiyle bacağından vurmuştu. Hakkında dava açıldıktan sonra savcılığa ifade veren Özbizerdik, mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Daha sonra yemek yediği bir restoranda polis tarafından GBT’sine bakılan Özbizerdik, üzerinde ruhsatsız silah bulundurduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Özbizerdik bu dava kapsamında da 33 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmişti. Hostes sevgilisini darp ettiği ve alıkoyduğu iddiasıyla da gündeme gelen Özbzerdik, bu suçtan da gözaltına alınmış ancak mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

NE OLMUŞTU?

25 Eylül'de Beşiktaş’ta ünlülerin gittiği bir eğlence mekanında İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube eski Müdürü Adil Serdar Saçan’ı darp ettiği, olay yerine gelen polislere de saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan Onur Özbizerdik, tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Polise verdiği ifadede "Alkollüydüm ne yaptığımı hatırlamıyorum" diyen Özbizerdik, mahkemece tutuklanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.