Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmazer, Dink soruşturması kapsamında tutuklandı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili kamu görevlilerine yönelik soruşturmada eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer tutuklandı. Yolsuzluk ve Selam Tevhid terör örgütü soruşturmalarında görev aldıkları...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2015 22:28
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2015 22:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili kamu görevlilerine yönelik soruşturmada eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer tutuklandı.

Yolsuzluk ve Selam Tevhid terör örgütü soruşturmalarında görev aldıkları için polislere yönelik operasyon kapsamında tutuklanan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Dink soruşturmasıyla ilgili ikinci kez savcılığa ifade verdi. İstanbul Adalet Adalet Sarayı’na getirilen Yılmazer, soruşturmayı yürüten savcı Gökalp Kökçü’ye ifade verdi. Savcı, Yılmazer’i Dink davası sanığı Yasin Hayal ve tetikçi Ogün Samast’ın ifadelerindeki iddiaları üzerine tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk etti. Mahkeme de Ali Fuat Yılmazer’in tutuklanmasına karar verdi.

Ali Fuat Yılmazer, Dink soruşturmasında daha önce de ifade vermiş ve savcılık tarafından serbest bırakılmıştı. Yılmazer, önceki savunmasında cinayet döneminde Ankara’da görevli olduğunu, olay tarihinde eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun ile birlikte görev gereği yurt dışında olduğunu belirtmişti. Ali Fuat Yılmazer, dönemin İstanbul emniyet yetkililerinin üzerlerine düşen görevi yerine getirmediğini vurgulamıştı.

Yılmazer, 7 Haziran Genel Seçimleri'nde İstanbul 1. Bölge'den bağımsız milletvekili adayı oldu.

Soruşturma kapsamında daha önce eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek de dahil 4 emniyetçi tutuklanmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.