Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım’da ‘E-Onay’ Dönemi

Yıldırım Belediyesi, gelişen teknoloji olanakları ile hizmetlerini bilişim teknolojisi ile bütünleşmiş hale getirirken şeffaf bir hizmeti vatandaşlara sunuyor, zaman kaybını ve kağıt israfını önlüyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2020 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2020 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıldırım’da ‘E-Onay’ Dönemi

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa’daki belediyeler arasında ilk olarak hayata geçirilen ‘E-İmar Dijital Onay Sistemi’nin tanıtımını mimar ve mühendislere gerçekleştirdi. Arsa metrekare değeri öğrenme ve sorgulama, aşınma payı indirim oranları, bina maliyetleri, borç sorgulama ve ödeme, istek, şikayet başvurusu ve sorgulama, emlak vergisi sabitleri, çevre temizlik vergisi tarifeleri, sicil numarası öğrenme, belge doğrulama hizmetlerinin de sağlandığı ‘E-İmar Dijital Onay Sistemi’ ile şeffaf bir hizmet sunulurken zaman kaybı ve kağıt israfının da önüne geçiliyor.

ŞEFFAF VE HIZLI HİZMET

Hayata geçirilen çalışma ile Bursa’daki belediyeler arasında bir ilke imza atacaklarını vurgulayan Başkan Yılmaz, “Bursa’daki belediyeler arasında bir ilk olacak E-İmar Dijital Onay Sistemi ile mimari ve mühendislik projelerde zaman kaybının önüne geçeceğiz. Mimarlarımız ve mühendislerimiz belediyemize gelmeden dijital ortamda işlemlerini gerçekleştirebilecek. Böylece hem şeffaflık olacak, imar durumu görülebilecek, hem zaman kaybı önlenecek, hem de hata riski en aza ineceğinden kağıt israfı da önlenmiş olacak” dedi.

ELEŞTİRİLER YOL GÖSTERECEK

Belediye olarak yaptıkları hizmetlerde sivil toplum kuruluşları ve meslek gruplarının olumlu ya da olumsuz eleştirilerinin kendilerine yol göstereceğini dile getiren Başkan Yılmaz, “Şehir yönetimini bir bütün olarak kabul ediyoruz. Bu anlamda katılımcı bir yönetimi önemsiyoruz. Şehir sadece kamu kurumlarının yanında sivil toplum kuruluşlarıyla, meslek gruplarıyla, kadınıyla, genciyle, çocuğuyla ve tüm unsurlarıyla bir bütündür. Gerçekleştireceğimiz icraatlarda da tüm kesimlerin fikirlerini, eleştirilerini dikkate alarak yol almaya gayret ediyoruz. Bu anlamda sivil toplum kuruluşları ve meslek gruplarından müspet ve menfi anlamda eleştiri beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Bu anlamda da vereceğiniz katkılar için şimdiden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.