Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım kaçak yapılardan temizleniyor

Yıldırım Belediyesi, yıl başından bu yana 53 kaçak inşaatı yıktı.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2017 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2017 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıldırım kaçak yapılardan temizleniyor

Yıldırım’ın yeniden yapılanmasında kaçak yapılaşmaya kesinlikle göz yummayacaklarını dile getiren Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’da yıllardır süregelen kaçak yapılaşma yüzünden yaşadığımız sıkıntılar ortada. Doğru planlamalarla şehrimizi tekrar inşa ederken, kaçak yapılara asla göz yummuyoruz” dedi.
Yıldırım’da yeni bir çarpıklığa sebep olacak kaçak yapılaşmayla mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirten Edebali, “Vatandaşlarımızın yanı sıra hazır beton firmalarının da bu konuda hassasiyet göstererek, kaçak yapılara beton temin etmemelerini istiyoruz. Aksi bir tutum sergileyen firmalar tespit edildiğinde gerekli cezai yaptırımlar taviz gösterilmeden yerine getirilecektir. Kaçak yapı konusunda herkesin hassas olmasını istiyoruz. Kentsel dönüşüm hamlesi ile şehrimizi inşa ederken kaçak inşaat yaparak geleceğimizi karartmayalım” ifadelerini kullandı.
Kaçak yapılaşma yüzünden vatandaşların mağdur olmasını istemediklerini belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Kalitesiz ve eksik malzemelerle inşa edilen kaçak yapılar vatandaşlarımızın can güvenliğini tehdit ediyor. Şehrimizin birinci derece deprem kuşağı üzerinde kurulu olduğunu göz önünde bulundurarak yaşanabilecek felaketler karşısında insan hayatının tehlikeye atılmasına izin verilmemeli. Kentsel dönüşüm hamlemiz kaliteli, modern ve sağlıklı konutlarla insanlarımıza hak ettiği gibi bir hayat imkanı sunacak” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.