Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılanlarla beşikteyken başlayan dostluğu 50'sinde de sürüyor

Batman’da bir vatandaş, dağlarda bulduğu zehirli siyah yılanları evine getirip bir süre besledikten sonra tekrar doğaya salıyor. Merkeze bağlı Soğuksu köyünde ikamet eden Hasan Doksal (52), yılanlarla arkadaşlığının daha beşikteyken...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2015 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2015 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yılanlarla beşikteyken başlayan dostluğu 50'sinde de sürüyor
Batman’da bir vatandaş, dağlarda bulduğu zehirli siyah yılanları evine getirip bir süre besledikten sonra tekrar doğaya salıyor.

Merkeze bağlı Soğuksu köyünde ikamet eden Hasan Doksal (52), yılanlarla arkadaşlığının daha beşikteyken başladığını söylüyor. Bölgede 'doğasever' veya 'hayvansever Hasan' olarak bilinen vatandaş, dağlarda topladığı yılanları evine getirip belli bir süre besledikten sonra yeniden doğaya bırakıyor. Yılanları et ve süt ile besleyen Hasan Doksal, yılanların dilinden anladığını ve bundan dolayı yılanların kendisine zarar vermediğini ifade ediyor. Evinin yanında kendi imkanlarıyla yaptığı kulübede yılanlarla hayatını sürdüren Doksal, geçimini çiftçilik yaparak sağlamaya çalışıyor. Yılanları sürekli olarak sırt çantasında taşıyan Doksal, tarlasında gittiği sırada ise yılanları doğaya salıp tarlaya zarar veren farelere karşı bu şekilde önlem alıyor.

Doksal, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, küçüklüğünden beri bu şekilde yılanlarla yaşadığını belirterek, bu vahşi hayvanlarla arkadaş olduğunu kaydediyor.
Yılanları süt ve et ile beslediğini anlatan Doksal, “Rahmetli annem bana hep derdi. 'Sen küçükken beşiğinin başına hep yılanlar gelirdi ve sana zarar vermezdi.' Bu sevgi galiba daha beşikteyken başlamış. Bu hayvanlardan bana zarar gelmiyor. Yılanlara kendi evladım gibi bakıyorum. Yıllardır bu şekilde bir hayat sürdürüyorum.” diyor.

“YILANLARLA GEÇEN BİR ÖMRÜM VAR”

Hasan Doksal, yılanlarla geçen bir ömrünün olduğunu ifade ederek şöyle devam ediyor:
“Bu yılanları dağlarda bağ ve bahçelerden topluyorum. Her seferinde farklı yılanları yakalıyorum. Komşularım, evlerine yılan girdiğinde beni çağırıyorlar. Çünkü bu hayvanlara zarar vermiyorum. Girdikleri evlerden çıkarıp evime getirip besliyorum. Herkes beni doğasever olarak biliyor.”

“TARZAN’A ÖZENİYORUM”

Tarzan filminden etkilendiğini belirten Doksal, “Tarzan filmini sürekli izlerdim. Onun vahşi hayvanlara yaklaşımını çok seviyordum. Ondan dolayı ben de bu şekilde yaklaşıyorum. Doğamıza sahip çıkalım. Bütün insanların bu duyarlılığı göstermesi lazım.” ifadelerini kullanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.