Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yerli hamsinin kilosu 5 liraya düştü

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde hamsi bolluğu yaşanıyor. Kilosu 5 liradan satılan hamsiye vatandaşların ilgisinin yoğun olduğu bildirildi. Ereğli açıklarında tutulan hamsinin bolluğu hem vatandaşları hem de balıkçıları sevindirdi. Kurban...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yerli hamsinin kilosu 5 liraya düştü
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde hamsi bolluğu yaşanıyor. Kilosu 5 liradan satılan hamsiye vatandaşların ilgisinin yoğun olduğu bildirildi.

Ereğli açıklarında tutulan hamsinin bolluğu hem vatandaşları hem de balıkçıları sevindirdi. Kurban Bayramı'nın ardından satışlarda düşüş olduğunu belirten balıkçılar hamsinin bollaşması ve kilosunun 5 liraya kadar düşmesinin ardından balıkhanenin yeniden canlandığını ifade ettiler. Denizden çıkar çıkmaz vatandaşların satışına sunulan yerli hamsinin bir hafta 10 gün kadar daha satılacağını dile getiren esnaflar, geç kalmadan vatandaşları yerli Hamsi’nin tadına varmaları için balıkhaneye davet etti.

Balıkçılardan Şenol Sönmez, "Ereğli açıklarında ağlara takılan hamsinin bolluğu nedeniyle fiyatı 5 liraya kadar düştü. Vatandaşların ilgisi oldukça fazla. Bir hafta 10 gün daha hamsi de bolluğun devam edeceğini düşünüyoruz. Halkımızı taze balık yemeye davet ediyoruz." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.