Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yerel seçim öncesi kazılan yollar, seçim sonrası kaderine terk edildi

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde 30 Mart yerel seçimleri öncesi yenilemek için kazılan yollarda asfaltlama çalışması halen başlamadı. Kandırıldıklarını ileri süren köylüler, seçim öncesi yol vaadi veren siyasetçilere ulaşamadığını...

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2014 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2014 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yerel seçim öncesi kazılan yollar, seçim sonrası kaderine terk edildi
Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde 30 Mart yerel seçimleri öncesi yenilemek için kazılan yollarda asfaltlama çalışması halen başlamadı. Kandırıldıklarını ileri süren köylüler, seçim öncesi yol vaadi veren siyasetçilere ulaşamadığını belirtiyor. Köstebek yuvasına dönen yollar 80’i aşkın köyü mağdur ediyor.

    30 Mart yerel seçimleri öncesi verilen vaatler yerine getirilmediği için 2 köyün cumhurbaşkanlığı seçimini protesto ettiği Şanlıurfa’da bu defa köylüler yolu pullukla sürerek protesto etti. Merkezi ilçe Eyyübiye’ye bağlı Güzeller, Bakışlar, Uluköy, Kubacuk, Olgunlar, Vergili, Ömüroba ve bu güzergâhta yer alan yaklaşık 80 köy yolu, köstebek yuvasını aratmıyor, tozdan geçilmiyor. Yola yakın pamuklar da yoldaki toz nedeniyle koza açmıyor.

    Köylünün iddiasına göre seçim öncesi köy ziyaretlerine çıkan AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve birçok siyasetçi, seçim öncesi bu güzergâhta yer alan köylüye yol yenileme vaadinde bulundu. Seçimden bir hafta önce eski asfalt, iş makinalarınca söküldü. Ancak aradan geçen 5 aya rağmen iş makineleri bir daha bu köylere uğramadı. Köylü, eski yolun mevcut durumdan daha iyi olduğunu ifade ederek kandırıldığını söylüyor.

    Aylardır seçilen belediye başkanlarına ulaşamadıklarını dile getiren Bakışlı köyü sakinleri, yolda oluşan büyük çukurları kendi imkanları ile doldurmaya çalıştı. Uluköy sakinleri ise aylardır asfaltlanmayan yolu pullukla sürerek protesto etti. Yolda eski asfalttan sadece birkaç parçanın kaldığını belirten köylüler, verilen vaatlerin bir an önce yerine getirilmesini istiyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.