Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yer kırmızı, gök beyaz!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Yenikapı’da düzenlenen mitinge 5 milyon kişinin katıldığını bildirirken dev mitingin uydudan çekilen görüntüsü de ortaya çıktı. Fotoğrafta Yenikapı'daki kalabalığın boyutları da gözler önüne serildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2016 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2016 19:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yer kırmızı, gök beyaz!
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ait helikopterle havadan yapılan denetimde, metrekareye düşen kişi sayısı analizi sonucunda yaklaşık 5 milyon vatandaşın miting için Yenikapı'ya geldiği ve bu rakamın bugüne kadarki mitingler dikkate alındığında rekor bir katılım anlamına geldiği belirtildi.

Miting alanına ulaşım için 7 bin otobüs, 203 tekne, 10 vapur ücretsiz hizmet verdi. Silivri, Bakırköy, Yenikapı, Sirkeci, Eyüp, Sütlüce, Haliç Kongre Merkezi, Beykoz, Üsküdar, Kadıköy, Pendik ile Adalar iskelelerinden deniz araçları hareket etti. Engelli vatandaşlar için 50 adet otobüs tahsis edildi ve engelli araçları için araç sayısı kadar engelli tabelası hazırlandı.

“İSTANBUL DÜNYAYI KORKUTTU”
15 Temmuz darbe girişiminin ardından Pazar günü Yenikapı’da milyonların katıldığı “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” İtalyan basınında da yankı buldu. Ülke basınında mitinge katılanların sayısının genellikle 1 milyon olarak belirtilmesi dikkat çekti.

Eski başbakanlardan Silvio Berlusconi’nin ailesine ait olan İl Giornale gazetesi ise milyonların katıldığı mitinge ilişkin haberinde, “İstanbul dünyayı korkuttu. Herkes Erdoğan için meydanda” başlığını kullandı ve sadece Türk bayrağının kullanıldığı etkinliğin “bir güç ve konsensüs denemesi” olduğunu belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.