Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni sınavın provası pilot ilçe Beypazarı’nda yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeri düzenlemesi olan öğrenciler işlediği derslerinin değerlendiği yeni sınav sisteminin provası yapıldı. 81 ilde seçilen 81 okulda yapılan prova Ankara’da ise Beypazarı ilçesindeki Gazi Gündüzalp Ortaokulu´nda...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yeni sınavın provası pilot ilçe Beypazarı’nda yapıldı
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeri düzenlemesi olan öğrenciler işlediği derslerinin değerlendiği yeni sınav sisteminin provası yapıldı. 81 ilde seçilen 81 okulda yapılan prova Ankara’da ise Beypazarı ilçesindeki Gazi Gündüzalp Ortaokulu´nda gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakan Müşaviri Ercan Demirci, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bizim bugün özellikle yapmış olduğumuz şey şu: Yeni sistem uzun bir süreçten sonra, uzun toplantılardan, büyük çalışmalardan sonra şekillendi ve bu şekillenme aşamasından sonra uygulanabilir bir hale geldi. Türkiye genelinde gerçekleştirmiş olduğumuz sınavı öngöremediğimiz bir takım sıkıntılar, sorunlar varsa bunların sağlamasını yapabilmek adına aslında prova çalışması yapıyoruz. Bir pilot sınav yapıyoruz.” dedi.

Sınav provası için seçtikleri 81 okulu mümkün olduğunca biraz daha dezavantajlı bölgelerde bulunan okullar arasından seçtiklerine işaret eden Demirci, “Sınavların imkanlarımızın biraz daha kısıtlı olduğu, coğrafi şartların biraz daha zor olduğu yerlerde gerçekleştiriyoruz ki, sınavda öngöremediğimiz sıkıntıları, gelebilecek sıkıntıları görebilelim, tedbir alabilelim.” ifadesini kullandı.

81 OKULDA YAPILDI

81 ildeki 81 okulda sabah 09.00’dan itibaren 6 bin 317 öğrenci prova sınavına girdi. Demirci, prova sınavda mümkün olduğunca uygulamayı sınadıkları için sorularda 7. sınıf müfredatını baz aldıklarını belirtti. Demirci, şunları söyledi: “Öğrencinin bugün muhatap olduğu sorular 29-29 Kasım'da karşısına çıkacak sorulardan farklı sorular. Yedinci sınıf müfredatını içeren sorular, 28-29 Kasım’da yapacağımız sınavda özellikle Eylül-Ekim-Kasım aylarında muhatap olduğu müfredata göre soruları hazırladık ve bu soruları soracağız.”

Beypazarı Milli Eğitim Müdürü Ahmet Temur da Beypazarı ilçesindeki sınavın Gazi Gündüzalp Ortaokulu´nda yapıldığını ifade ederek, “Sınavımız gayet olumlu, başarılı, sıkıntısız şekilde bitmiş durumda. Öğrencilerimiz de mutlu. Sınıflarında sınavlarını oldular.” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER YENİ SINAVI BEĞENDİ

Öğrenciler ise beğendikleri prova sınavı hakkında, "Böyle olması iyi oldu. Çünkü hepsi bir arada olunca kafamız karışıyordu. Yani seans seans olunca daha güzel. Yeni sınav sistemi eski sınav sisteminden daha iyi. Çünkü eski sınav sisteminde 150 soru olmakta, 2 -3 saat içinde giriyorduk. Bunda ara ara girmemiz hem çok çalışmamızı sağlıyor hem de stres yapmamamızı sağlıyor." değerlendirmesinde bulundu. Sınavın iyi geçtiğini anlatan öğrenciler, en çok matematik sorularında zorlandıklarını dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.