Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni Şafak'a yalanlama

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı, Yeni Şafak gazetesinde yer alan iddiaları 'vicdansızlık' olarak nitelendirdi. @fgulen adresli Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Yeni Şafak gazetesinin haberi yalanlandı. Açıklamada, "Haber...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2015 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2015 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fethullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı, Yeni Şafak gazetesinde yer alan iddiaları 'vicdansızlık' olarak nitelendirdi. @fgulen adresli Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Yeni Şafak gazetesinin haberi yalanlandı.

Açıklamada, "Haber yayınlandıktan kısa bir süre sonra sunulan belgelerin sahte olduğu ve üretildiği de gün doğmadan görülmüştür. Bu yalan haberciliğin arkasında muhaliflerini hain, casus, mason, Yahudi, Ermeni ilan ederek toplumu ayrıştırıp kutuplaştıran, medyayı kontrol altına alan ve yargıyı şekillendiren baskıcı ve otoriter siyasi zihniyet vardır." denildi.

Söz konusu açıklama şöyle: "Karanlık bir merkezde üretilip Yeni Şafak gazetesinin 30 Mart 2015 tarihli nüshasında servis edilen yalan haber, bazı gazete ve gazetecilerin ahlak, hukuk ve etik gibi en temel ilkelere sahip olmadıklarını açıkça bir kez daha göstermiştir. Sayın Fethullah Gülen'in hayatının hiçbir anında karanlık, sırlarla dolu, gizli bir dönemi ve ilişkisi olmamıştır. Uydurma belgelerle Sayın Gülen'i gizli bir yapılanma içerisinde göstermek vicdansızlıktır. 28 Şubat sürecinde montaj kasetlerle Sayın Gülen'i suçlu göstermeye çalışan zihniyetle bugün üretilmiş sahte belgelerle suçlamalarda bulunan zihniyet aynıdır. Haber yayınlandıktan kısa bir süre sonra sunulan belgelerin sahte olduğu ve üretildiği de gün doğmadan görülmüştür. Bu yalan haberciliğin arkasında muhaliflerini hain, casus, mason, Yahudi, Ermeni ilan ederek toplumu ayrıştırıp kutuplaştıran, medyayı kontrol altına alan ve yargıyı şekillendiren baskıcı ve otoriter siyasi zihniyet vardır. Bu siyasi zihniyetin ülkemizi götüreceği yer, Avrupa Birliği değil BAAS tipi Ortadoğu rejimi olacaktır. Unutulmamalıdır ki; 28 Şubat sürecinde atılan manşetler nasıl utanç vesikası olarak hafızalara kazındıysa bugün atılan manşetler de, yaşanılan alacakaranlık kuşağı son bulduğunda gazetenin sahibi Albayrak grubu başta olmak üzere tüm sorumluları için utanç vesikası olacaktır. Sayın Fetullah Gülen hakkında üretilmiş belgelerle iftira atanlar hakkında tüm yasal müracaatlar yapılacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.