Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni rektör, eski rektör Laçiner'i ilçeye sürdü

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne (ÇOMÜ) yeni atanan rektör Prof. Dr. Yücel Acer, eski rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner'i 100 km uzaktaki ilçeye sürdü. Daha önce de Laçiner'in bilgisayarına el konulmuş ve ailesinin kaldığı lojmanın...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2015 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2015 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne (ÇOMÜ) yeni atanan rektör Prof. Dr. Yücel Acer, eski rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner'i 100 km uzaktaki ilçeye sürdü. Daha önce de Laçiner'in bilgisayarına el konulmuş ve ailesinin kaldığı lojmanın kamera görüntüleri kopyalanmıştı.

ÇOMÜ'deki seçimde Prof. Dr. Laçiner'den sonra ikinci sırada oy almasına rağmen Cumhurbaşkanı tarafından bir ay önce rektör olarak atanan Prof. Dr. Acer, eski rektöre mobing uygulamaya devam ediyor. Bir süre önce Laçiner'in bilgisayarını masasından sökülerek alınması emrini veren Rektör Acer, daha sonra da Laçiner'in kaldığı evi gören lojmanların kamera görüntülerini kopyalatmıştı. Görevleri olmadığı halde üniversitede bazı personel tarafından geriye dönük bir yıllık görüntülerin kopyalanmasına Prof. Dr. Laçiner tepki göstermiş ve bu olayı yargıya taşımıştı.

Bir ay içinde bunlar olurken Laçiner bu sefer de Biga ilçesine sürüldü. Laçiner aynı zamanda ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi'ndeki Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı. Çanakkale merkezdeki İİBF’de ihtiyaç olmadığı iddia edilerek, eski rektör Biga’daki okula gönderilecek. Dönemin ortası olduğu için Prof. Dr. Laçiner’in Biga’da verebileceği herhangi bir ders ise bulunmadığı ifade ediliyor. Bu karara Laçiner, sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarından şu tepkiyi gösterdi: "Yeni rektör, kafayı fena takmış. Şimdi de beni ilçeye gönderme kararı almış: Taşra-politics."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.