Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni plan devreye girdi! Darbeciler İHA'larla aranıyor

TSK içerisindeki FETÖ üyelerinin gerçekleştirdiği darbe teşebbüsünde, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'a saldıran özel timin firari üyelerinin yakalanması için Marmaris'teki operasyonlar ile denetimler devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yeni plan devreye girdi! Darbeciler İHA'larla aranıyor
Firari askerlerin topluca kaçmayı bırakıp dağılmalarıyla genişleyen operasyon alanı için İnsansız Hava araçları, devreye sokuldu. İki İHA'dan birisi, 12 otomatik tüfek, 6 şarjör, üç el bombasının bulunduğu bölgeye sevkedildi. Havadan kontrollere başladı. Askerler geçen Cuma günü gerçekleştirmeye çalıştıkları darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tatilini geçirdiğini önceden öğrendikleri Marmaris'e, TSK'da özel eğitim almış timlerini göndermişti. SAT ve MAT timleri, başarısız operasyon sonrasında, iki şehit veren polisin büyük çabası sonrasında helikopterlerin alçalamaması üzerine kaçamayıp, ormanlık alanda gizlenmek zorunda kalmışlardı. Darbe girişiminden beri Marmaris, ormanlık alanda Bordo bereli, SAT, komando birlikleri ve polis özel harekat timlerinin aradığı firari askerlerden SAT komandosu Üsteğmen Ali Sarıbey, sivil kıyafetlerle yakalanmıştı.

YENİ PLAN İHA'LAR

Askerlerin toplu olarak hareket etmeyi bırakıp sivil kıyafetlerle şehir merkezlerine kaçmayı planladıklarının tespit edilmesi üzerine arama alanları, genişletildi. Kent girişlerinde, tatil bölgelerinde polis sıkı denetimlerde bulunmaya başladı. Ormanlık ve dağlık bölgede arama alanlarının genişlemesiyle birlikte, yeni bir planlama yapıldı. Komando birliklerinden 100 kişi, görev bölgeleri İzmir'e gönderildi. Bunun yerine iki İnsansız Hava Aracı (İHA) devreye girdi. İHA'lardan birisi Marmaris - Datça bölgesinde, diğeri de Marmaris - Muğla bölgesinde görevlendirildi. Yüksekten uçan İHA'lar aldıkları görüntülerde şüpheli görülen bölgelere helikopterlerle anında birlikte gönderilmeye başlandı. Bugün sabah saatlerinde, arama tarama faaliyetine çıkan jandarma ekipleri, İçmeler bölgesinde 12 uzun namlulu tüfek, 6 tabanca şarjörü ile üç el bombası ele geçirdi. Bunların firari askerlere ait olduğu saptandı. İHA'lardan birisi bu bölgeye kaldırıldı. Jandarmanın da ormanlık alandaki araştırmaları sürdü. Bunun yanı sıra, polis de Marmaris girişinde tüm araçları durdurdu. Tek tek kimlik kontrolü ve eldeki darbeci firari askerlere ait fotoğraflardan karşılaştırma yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.