Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni dalga başladı! İhraç depremi...

TSK, Emniyet ve kamuda yeni ihraçlar! İşte tam liste...

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2016 08:36
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2016 08:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yeni dalga başladı! İhraç depremi...
 OHAL kapsamında yayımlanan iki yeni Kanun Hükmünde Kararname’ye göre, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları'nda, BTK ve emniyette yeni ihraçlar olduğu, Genelkurmay Başkanının atamasını Cumhurbaşkanı’nın yapacağı ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın kapatıldığı belirtildi.

- Yayımlanan yeni kararname ile Emniyet'te çalışan 2 bin 360, BTK'da çalışan 196 kişi ihraç edildi. TSK'dan ihraç edilen personel sayısı 136. Bu personelden 24'ü Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan...

- Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı da kapatıldı. Telekomüniskasyon işlemleri ve dinlemeler BTK bünyesinde yürütülecek.

- Yayımlanan kararnameye göre Genelkurmay Başkanı'nın atamasını kabine teklifiyle Cumhurbaşkanı yapacak.

- TSK ile ilişiği kesilen pilotlar geri dönebilecek.

- Yeni kararnamelerde mahkumlarla ilgili düzenleme yapıldı. Denetimli serbestlik uygulamasında düzenleme yapıldı. Adalet Bakanı Bozdağ, denetimli serbestlik kapsamında kapalı ve açık ceza infaz kurumlarından yaklaşık 38 bin kişinin tahliye olacağını açıkladı.

- 15 Temmuz darbe girişiminde şehit ya da gazi olanların SGK borçları silinecek.

2010 KPSS

2010 KPSS öncesi ve sınav sırasında soruları veya cevapları hukuka aykırı şekilde elde ettiği tespit edilen kişilerin atamaları iptal edilecek.

KHK'da 2010 KPSS için de şu ifadeler yer aldı: 10-11 Temmuz 2010 tarihinde uygulanan Kamu Personel Seçme Sınavında genel yetenek ve genel kültür test sonuçlarına göre veya bu sonuçlar da esas alınmak suretiyle atanan personelin atama işlemlerinin geçerliliği devam eder. Ancak bu sınav sorularını ve/veya cevaplarını hukuka aykırı bir şekilde sınav öncesinde ya da sınav sırasında elde ettiği tespit edilen kişilerin atamaları iptal edilir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.