Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YDS'ye gireceklere uyarı:Sakinliğinizi koruyun

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından hafta sonu yapılacak olan Yabancı Dil Sınavı (YDS)'na girecek adaylar son düzlüğe girdi. YDS'de başarılı olmak isteyen adayların, kendilerine güvenmesi ve sınav süresince sakin olması...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2015 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2015 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
YDS'ye gireceklere uyarı:Sakinliğinizi koruyun
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından hafta sonu yapılacak olan Yabancı Dil Sınavı (YDS)'na girecek adaylar son düzlüğe girdi. YDS'de başarılı olmak isteyen adayların, kendilerine güvenmesi ve sınav süresince sakin olması gerektiğini söyleyen Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rabia Hoş, sınav esnasında dikkatli ve sakin olunması gerektiğini vurguladı.

YDS’den yüksek bir puan almak için sistemli bir çalışma programının olmasının gerekliliğini aktaran Hoş, “YDS de başarı üç unsura bağlıdır. Bilgi, beceri ve tutum. Dil bilgisini kazanmakta öyle kısa sürede olacak bir şey değildir. Akademik seviyede dil becerisi kazanmak ise yapılan araştırmalara göre yaklaşık 5-7 yıl arasında sürüyor ve buda dilin devamlı olarak kullanılmasını gerektiriyor. O nedenle böyle zorlu bir sınavda öğrenciler geçmişten gelen sistemli bir çalışma programı uygulamalılar.” diyerek sınavda başarının kolay olmayacağını belirtti.

YDS’nin yaklaştığı şu günlerde adayların çok fazla stres yapabileceğine değinen Hoş, “Stresin ana sebebi adayların yeterli çalışmayı ve hazırlığı yapmadan sınava son bir ay kala çalışarak sınavı geçmeyi hedeflemelerinden kaynaklanabilir. Dil sınavında başarı uzun sureli ve tutarlı bir çalışmayla mümkün olabilir.” dedi. YDS'nin kolay bir sınav olmadığını ve adayların sınav süresince konsantrasyonlarını kaybetmemeleri gerektiğini açıklayan Hoş, “YDS’ye girecek adaylar sınava yaklaştığımız şu son günlerde heyecanı dorukta yaşıyordur muhakkak. Aşırı heyecan da fazla stres yapabilir ve dikkat kaybını tetikler. Bu durum adayların sınava tamamen negatif düşüncelerle odaklanmasına ve sonuç itibariyle de sınavın başarısızlıkla sonuçlanmasına neden olabilir. O nedenle öğrenciler kesinlikle sakin olmalı, kendilerini kontrol etmelidir.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.