Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Yazıcıoğlu davasının üzerini kapatmaya kimsenin gücü yetmeyecek"

Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte helikopter kazasında hayatını kaybeden Erhan Üstündağ’ın ağabeyi Ahmet Üstündağ, "5.5 yıldır hiçbir şey yapılmıyor, değişik zamanlarda da ‘biz Muhsin Yazıcıoğlu’nu seviyoruz’ diyenlerin hiçbirinin...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Yazıcıoğlu davasının üzerini kapatmaya kimsenin gücü yetmeyecek"
Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte helikopter kazasında hayatını kaybeden Erhan Üstündağ’ın ağabeyi Ahmet Üstündağ, "5.5 yıldır hiçbir şey yapılmıyor, değişik zamanlarda da ‘biz Muhsin Yazıcıoğlu’nu seviyoruz’ diyenlerin hiçbirinin bir şey yapmaması nedeniyle dosyanın tamamen kapatılacağı endişesini taşıyoruz.” dedi. Üstündağ, Kahramanmaraş Savcısı'nın verdiği takipsizlik kararını da tanımadıklarını ifade etti.

    2009 yılında Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden BBP İl Başkanı Erhan Üstündağ’ın ağabeyi Ahmet Üstündağ ve Yüksel Yancı’nın ağabeyi Turan Yancı düzenledikleri basın toplantısıyla Kahramanmaraş Savcılığı'nın verdiği takipsizlik kararına tepki gösterdi.

    Toplantıda konuşan Ahmet Üstündağ, helikopterin düşmesi sonrası açılan davaya ve hayatını kaybedenlerin yakınlarına gösterilen vefasızlık nedeniyle bu açıklamayı yapmak durumunda kaldıklarını anlattı.

    Kahramanmaraş Savcısı'nın verdiği toplumun vicdanını yaralayan kararı tanımadıklarını söyleyen Ahmet Üstündağ, "Bu sebepten ötürü davayı Anayasa Mahkemesi'ne şahsımız ve avukatımız aracılığı ile taşıyacağız. Bu olayın artık vicdanların isyanı olarak taşıdığını bunun idari teknik bir suikast olduğunu ve akıllarımızdaki şüpheler giderilmeden bu davanın kapatılmasına müsaade etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

    "OLAYIN ÜSTÜNÜ KAPATMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEK"

    BBP Genel Merkezi ve Muhsin Yazıcıoğlu’nu sevenlerin olaya tam manasıyla tepki verip bu olayda yanlarında olmalarını istediklerini dile getiren Üstündağ, "Aynı zamanda helikopter suikastında hayatlarını kaybedenlerin yakınlarının da davaya müdahil olacağını belirtmek istiyoruz. Son olarak karanlık güçlerin ve onların uzantılarının bu olayın üstünü kapatmaya asla gücü yetmeyecektir." diye konuştu.

    Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Üstündağ, Kahramanmaraş Savcısı'nın davada ve bir kısım sanıklarla ilgili takipsizlik kararı verdiğini bundan dolayı tepkilerini böyle ifade etmek durumunda kaldıklarını anlattı.

    "DOSYANIN ÜZERİ KAPATILACAK ENDİŞESİ TAŞIYORUZ"

    Helikopterin düşmesinden bu yana geçen 5.5 yılda hiçbir şey yapılmadığını ve değişik zamanlarda ‘biz Muhsin Yazıcıoğlu’nu seviyoruz’ diyenlerin hiçbirinin bir şey yapmaması nedeniyle dosyanın tamamen kapatılacağı endişesini taşıdıklarını ifade eden Üstündağ, şöyle devam etti: "Hukukçularımız kanalıyla karar elimize ulaştı, en yakın zamanda ağır ceza mahkemesine itiraz edeceğiz, ondan sonra Anayasa Mahkemesi daha da olmazda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar bu davayı götüreceğiz. Bu karar kamu vicdanını yaraladı, kimse böyle bir karar beklemiyordu. Bu işi yapanlar ve sebebiyet verenlerin en azınsan arama ve kurtarmada ihmali olanların köylülerin ‘burayı arayın’ dedikleri halde farklı yerleri arayanların isimlerin zikredilmediği bir dava ve süreçten geçiyoruz. Sizler bir düşünün kardeşinizi canlarını kaybettiniz neler düşünürsünüz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.