Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yavrularıyla birlikte katlettiler...

Bolu Gerede'de anne ayı ve 2 yavrusu vurularak öldürülmüş halde bulundu...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2016 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2016 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yavrularıyla birlikte katlettiler...
Karapazar köyü Havullu Yaylası mevkisinde yol kenarında ayı ve yavrularını silahla vurulmuş halde gören köylüler, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bolu Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığını arayarak bilgi verdi.

Ekiplerin yaptığı incelemede, ilk doğumunu yaptığı tahmin edilen anne ayı ile iki yavrusunun av tüfeği ile vurulduğu belirlendi.

Anne ayının yaklaşık 5 yaşında olduğu belirlendi. Yavru ayılar ekipler tarafından bulundukları yerde toprağa gömülürken, birçok yerinden vurulan anne ayı ise ekipler tarafından alınarak tahnit işleminin uygulanması için İstanbul'a gönderildi.

VAHŞİCE ÖLDÜRDÜLER!

Çevrede yapılan araştırmada ayı ve yavrularını vuran avcılar bulunamadı. Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Kemal Can, anne ayı ve yavrularını vahşice öldürenlerin bulunması için jandarmayla birlikte çalıştıklarını söyledi.

Can, anne ayının tahnitlendikten sonra Abant Tabiat Parkı’ndaki Tanıtım Merkezi ve Hayvan Müzesi’nde sergileneceğini belirtti.

Can, Abant’taki tanıtım merkezi ve müzenin aynısının Yedigöller Milli Parkı’nda da yapılacağını belirterek, "Yedigöller Tanıtım Merkezi ve Hayvan Müzesi’nin projesi hazırlandı. 1 yıl içinde hizmete girmiş olacak. Tahnit uygulanan ayı ile bazı hayvan cesetlerini daha sonra buraya naklederek sergileyeceğiz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.