Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yavi'de katledilen 33 kişi için anma töreni düzenlendi

Erzurum'un Yavi beldesinde 20 yıl önce teröristler tarafından katledilen 35 sivil vatandaş için beldede anma programı düzenlendi. Çat ilçesine bağlı Yavi beldesinde 20 yıl önce, 25 Ekim 1993'te asker kılığındaki teröristler beldenin erkeklerini...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yavi'de katledilen 33 kişi için anma töreni düzenlendi
Erzurum'un Yavi beldesinde 20 yıl önce teröristler tarafından katledilen 35 sivil vatandaş için beldede anma programı düzenlendi.

Çat ilçesine bağlı Yavi beldesinde 20 yıl önce, 25 Ekim 1993'te asker kılığındaki teröristler beldenin erkeklerini meydanda toplayıp yaylım ateşine tutarak şehit etmişti. Olay anında 33 kişi katledilmiş, yaralanan 50 kişiden ikisi ise ise sonradan kaldırıldığı hastanede vefat etmişti. Katliamın yıl dönümü nedeniyle Yavi'de anma töreni düzenlendi. Şehitlik önünde cuma namazı öncesinde saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Törene Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Erzurum Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, Kaymakam Doğan Dinç, belde sakinleri ile katledilen 35 vatandaşın yakınları katıldı.

Milletvekili Yavilioğlu, Yavi katliamanın ülkenin ve milletin birliği üzerinde oynanmış kanlı ve derin bir eylem olduğunu söyledi. Türkiye'de kardeş kavgasının bulunmadığını belirten Milletvekili Yavilioğlu, "Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. Madımak, Başbağlar, Yavi ve 33 erin Bingöl'de şehit edildiği kanlı bir tarihi süreci hep birlikte acılar içerisinde yaşadık. Yavi katliamıyla ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanı'mızla görüştüm. Bu konuyla ilgili Meclis'te komisyon oluşturuldu. Karanlıkta kalan bu katliamla ilgili de çalışma başlattık. Bu topraklarda Türk-Kürt, Alevi-Sünni ayrımı yok. Bizler tarih boyunca kız alıp kız vermişiz. Aynı cephede düşmana karşı kader birliği yapmışız. Ülkemiz ve milletimiz üzerinde oynanmak istenen sinsi, hain ve karanlık tezgahlara izin vermeyeceğiz. Oynanmak istenen her türlü oyunu birlik ve beraberlik içerisinde bozacağız." dedi.

Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, Yavi'de yaşanan katliamın unutulmasının mümkün olmadığını anlattı. İçyer, tarih boyunca Türk devletinin üzerinde oyunlar oynandığını ve bunların hiçbirisinin başarıya ulaşamadığını vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin terörle mücadelede başarılı olduğunu ve teröre prim verilmediğine değinen İçyer, "Devletimiz güçlüdür. Terörle hiçbir zaman sonuç alınamamıştır. Yavi'deki şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.