Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaşar’dan yeni akademik yıla merhaba

Yaşar Üniversitesi, 2014-2015 akademik yılına Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen törenle merhaba dedi. 2013-2014 akademik yılının başlaması sebebiyle düzenlenen tören ve kokteyle CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Yaşar Holding Yönetim...

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2014 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2014 09:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yaşar’dan yeni akademik yıla merhaba
Yaşar Üniversitesi, 2014-2015 akademik yılına Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen törenle merhaba dedi. 2013-2014 akademik yılının başlaması sebebiyle düzenlenen tören ve kokteyle CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Rektör Prof. Dr. Murat Barkan, İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, Şifa Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Ateş, Hedef Ziraat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selim Yaşar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Meclis Başkanı Geza Dologh, Yaşar Üniversitesi akademisyenleri ve personeli katıldı.

Kurulduğu günden bu yana İzmir’in uluslararası üniversitesi olma yolunda hızla ilerlediklerini kaydeden Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, 2020 stratejik planlarının da bu yönde olacağını söyledi. Uluslararasılaşma kavramının bütün dünyada yükseköğretimin temel bir unsuru ve eğilimi haline geldiğini belirten Yiğitbaşı, “Beş sene önce hazırladığımız 2015 stratejik planımızda, Yaşar Üniversitesi’nin vizyon ve misyonunu yansıtan, stratejik yaklaşımımızı sergileyen kurgumuz, üç boyutun bir temel üzerine oturması ile oluşturulmuştu. Bilim kültürü bu stratejik kurgunun temelini, uluslararasılaşma, içiçelik ve yaparak ve yaşayarak öğrenme de kurgunun boyutlarını yansıttı. Bu üç boyutta da başarılı olmak için üniversitemizin ‘Bilim, Birlik, Başarı’ ilkesi ile hep beraber çok çalıştık. Bu çalışmalarımız, öğrenmeye ve bilime duyduğumuz tutku ile birleşince Yaşar Üniversitesi, yıllar içerisinde ulusal ve ulusalararası bir cazibe merkezi haline geldi.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Murat Barkan ise bu yıl Yaşar Üniversitesi’nin bilim kadrosuna katılan 33 akademisyeni tanıttı. Çalışmayı seven bir üniversite olduklarını ifade eden Prof. Dr. Barkan, “Bu yuvanın kurucusundan aldığı en belirgin özelliklerinden birisi, çalışanları ve öğrencileriyle mutluluk enerjisi üretebilen, faydalı bir yaşam biçimini benimsemesidir. Yaşar Üniversitesi, mutlu ve faydalı bir kurumdur. Bu yaşam biçiminin adı uygarlık, ışığı ise bilim, birlik ve başarı idealidir. Bizi biz yapan mutluluk enerjimizin kaynaklarını çeşitlendirmek ve bu olumlu radyasyon harelerini kampüsümüzden başlayarak İzmir, Türkiye ve uluslararasında daha geniş bir alana yaymak arzusundayız.” dedi.

Tören sonunda Yaşar Üniversitesi’ne dereceyle giren öğrencilere ödüllerini Mütevelli Heyeti Başkanı Yiğitbaşı ile Rektör Barkan verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.