Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaşar Kemal’in doktoru: Ümidimiz henüz tükenmiş değil

Tedavi gördüğü hastanenin yoğun bakım ünitesinde tutulan 92 yaşındaki ünlü edebiyatçı Yaşar Kemal için hastaneden açıklama yapıldı. Yaşar Kemal'in son durumu ile ilgili bilgiler veren doktoru Prof. Dr. Şükrü Öztürk, “Ünlü edebiyatçının...

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2015 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2015 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yaşar Kemal’in doktoru: Ümidimiz henüz tükenmiş değil
Tedavi gördüğü hastanenin yoğun bakım ünitesinde tutulan 92 yaşındaki ünlü edebiyatçı Yaşar Kemal için hastaneden açıklama yapıldı. Yaşar Kemal'in son durumu ile ilgili bilgiler veren doktoru Prof. Dr. Şükrü Öztürk, “Ünlü edebiyatçının kritik durumunda bazı parametrelerde ağırlaşma olduğunu söyleyebiliriz. Ümidimiz henüz tükenmiş değildir.” dedi.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 17 gündür yoğun bakımda tutulan yazar Yaşar Kemal’in sağlık durumu ile ilgili konuşan Prof. Dr. Şükrü Öztürk, “Edebiyatımızın güzide yazarı Yaşar Kemal’in 14 Ocak 2015 tarihinden bu yana yaklaşık 17 gündür hastanemizin yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam etmektedir. Bugün itibariyle hastanın sağlık durumu altta yatan kronik hastalıklarına bağlı olarak yoğun organ yetersizliği söz konusudur. Bu nedenle yapay solunum tedavisi uygulanmaktadır. Ancak bu sırada izlenen parametreler kontrol altındadır. Yakın takip ve tedavisi devam etmektedir. Hastanın sağlık durumunun kötüye gittiğine dair yorum yapmayalım. Bu doğru olmaz. Ancak kritik durumunda bazı parametrelerde ağırlaşma olduğunu söyleyebiliriz. Kritik kelimesini kullanacak aşamada değiliz. Ama şunu düşünelim ki yoğun bakımda yatmakta olan ve yapay solunum yapan bir hastadan bahsediyoruz. Ümidimiz henüz tükenmiş değildir.” ifadelerini kullandı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.