Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaşar Kemal yaşam savaşını 92 yaşında kaybetti

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören yazar şair Yaşar Kemal, 92 yaşında hayatını kaybetti. 14 Ocak’ta hastaneye yatırılan Yaşar Kemal çoklu organ yetersizliğinden yoğun bakın ünitesinde...

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2015 19:56
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2015 19:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören yazar şair Yaşar Kemal, 92 yaşında hayatını kaybetti. 14 Ocak’ta hastaneye yatırılan Yaşar Kemal çoklu organ yetersizliğinden yoğun bakın ünitesinde tedavi görüyordu.

Tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybeden Yaşar Kemal ile ilgili İÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Karan açıklama yaptı. Basın açıklamasına sırasında Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İÜ Başhekim Prof. Dr. Mehmet Akif Karan ve ünlü müzisyen Lütfi Livaneli de katıldı. Açıklamayı yapan Prof. Dr. Mehmet Akif Karan, Yaşar Kemal'in bugün 28 Şubat 2015 saat 16.46 itibari ile vefat ettiğini söyledi. Karan, “Karaciğer hastalığı rahatsızlığı vardı. Üzerine eklenmiş enfeksiyon sebebiyle ortaya çıkan çoklu organ yetmezliği nedeniyle ortaya çıkan tablo söz konusuydu. Yoğun bakım birimimizde 14 Ocak’ta tedavi görmekteydi. Çoklu organ yetersizliği dendiği zaman solunum sistemi, dolaşım sistemi, kalp ve damarlar, böbrek ve diğer organların etkilenmesi söz konusu. Bu süreçte günlük bilgilendirdiğimiz gibi yapay solunum desteği ve diğer tedaviler yapıldı. Fakat giderek ortaya çıkan laktikoz dediğimiz tablo ve ritim bozukluğu sebebiyle bugün saat 16:46’da kendilerini kaybettik. Kendisine rahmet diliyorum. Ailesine, sevenlerine ve ulusumuza başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban ise medyanın ilgisinden dolayı herkese teşekkür etti. “Hepimizin başı sağ olsun. Başından beri medyanın büyük bir ilgi sevgi ve saygıyla izlemesi çok memnun etti. Her şeyden önce meslektaşınız olan Yaşar Kemal’in de çok gurur duyacağı bir şeydi. Ben bugün burada sadece teşekkür etmek için varım. 40 günü aşkın bir süredir İstanbul Tıp Fakültesi’nde olabilecek en iyi bakım, sevgi ve saygıyla yolcu ettik. Çok teşekkür ederim.“ diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de insanlığın eksildiğini belirtti. “Türkiye çok büyük bir değerini kaybetti Türkiye ve insanlık bugün eksildi. Yaşar Kemal Milletimizin ortak değeridir. Anadolu’nun gür sesidir. Hastalığı süresince bütün Türkiye büyük bir saygıyla, dualarıyla ona olan saygısını gösterdi. Ona olan hürmetini gösterdi. Onun büyüklüğünü anlatmaya gerek yok. Onun büyüklüğünü hayatı boyunca ona gösterilen saygı zaten açık bir şekilde ifade ediyor. Hastalığı müddetince de bütün Türkiye’nin gözü buradaydı. Ailesinin yanında olmaya çalıştılar. Gereken ihtimam gösterilmeye çalışıldı. Hepimizin gözü kulağı buradaydı. Sevgili dostları her zaman yanında oldular. Sizler bu ilgi ve alakayı gösterdiniz. Hakikatten acımız çok büyük. Allah rahmet eylesin.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.