Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yargıtay, iranlı casusların cezasını onayladı

Iğdır'da MİT, Vilayet, Emniyet Müdürlüğü, askeri tesisler ile bazı stratejik kurumlara ait binaların görüntülerini çekerken yakalandıktan sonra askeri ve siyasi casusluk yapmaktan yargılanan iki İranlı ile iki Türk vatandaşa verilen hapis...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Iğdır'da MİT, Vilayet, Emniyet Müdürlüğü, askeri tesisler ile bazı stratejik kurumlara ait binaların görüntülerini çekerken yakalandıktan sonra askeri ve siyasi casusluk yapmaktan yargılanan iki İranlı ile iki Türk vatandaşa verilen hapis cezaları Yargıtay tarafından onandı.

Iğdır'da üç yıl önce casusluk yaptıkları gerekçesiyle İran uyruklu Mohammad Reza Esmaeilpour, Shahram Zargham Khoei ile emekli korucu Timur Ağrı ve Ali Malek, güvenlik güçleri tarafından yakalanmıştı. Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Khoei ile Ağrı 15'er, İranlı Malek ise 13 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edilmişti. Sanıkların cezaları Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi tarafından onandı.Aynı davadan beraat eden minibüs sürücüsü Bilal T.'nin ise beraat kararını bozarak siyasal veya askeri casusluk suçuna yardımda bulunmaktan cezalandırılmasını istedi.

'Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ya da askeri casusluk amacıyla temin etmek' suçlarından 2 İranlı ile Timur Ağrı, Kamil A., Bilal T., Abdurrahman Y., Mustafa K., Ali Z., Nurettin A., Suat S., Ali A. hakkında Özel Yetkili Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, geçen yılverdiği kararda, siyasal ve askeri casusluk suçunundan Shahram Zargham Khoei ve Timur Ağrı'yı 15, Mohammad Reza Esmaeilpour Ali Malek'i 13 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum etti. Heyet, diğer 8 sanık hakkında ise beraat kararı vermişti.

Cumhuriyet Savcısı ve sanık avukatlarının kararı temyiz etmesi üzerine dosya Yargıtay'a gitti. Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi İranlılar üzerinden çıkan kamera ve GPS cihazı içerikleri ile TÜBİTAK raporu, mahkeme tarafından yapılan keşif, eylemlerin işleniş şekli, temin edilen bilgilerin niteliği ve tüm dosya kapsamına göre suçun vasıflandırılmasında bir isabetsizlik görüldüğüni dikkate alarak Shahram Zargham Khoeı, Mohammad Reza Esmaeilpour Ali Malek ve Timur Ağrı'nın cezasını onadı. İranlılar'ı gezdiren minibüsçü Bilal T.'yi ise sanıkların amaçlarını bildiği halde faaliyetlerini gerçekleştirmelerine ücret karşılığında yardımcı olduğu, bu suretle siyasal veya askeri casusluk suçundan mahkumiyet kararı onanan Khoeı ve Malek'e yardımda bulunarak icrasını kolaylaştırdığı, Cumhuriyet savcısının temyiz itirazları bu itibarla yerinde olduğundan bozulmasına." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.