Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yargıtay Başkanı Alkan: Bundan sonra yapılacak açıklamalar polemik konusu olur

Yargıtay Birinci Başkanı Ali Alkan, Adalet Bakanlığı’nın kendisinin 24 Kasım tarihli ‘Dairelerin nasıl oluşacağına yön veren düzenleme açıkça yargıya müdahaledir.’ açıklamasını 'şahsi' diye niteleyerek, "Yargıtay Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2014 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2014 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yargıtay Başkanı Alkan: Bundan sonra yapılacak açıklamalar polemik konusu olur
Yargıtay Birinci Başkanı Ali Alkan, Adalet Bakanlığı’nın kendisinin 24 Kasım tarihli ‘Dairelerin nasıl oluşacağına yön veren düzenleme açıkça yargıya müdahaledir.’ açıklamasını 'şahsi' diye niteleyerek, "Yargıtay Başkanı bu şahsi açıklamasıyla söz konusu çevrelere dolaylı da olsa destek vermiştir." sözlerini değerlendirdi. Kendisinin bir açıklama yaptığını, bunun üzerine Adalet Bakanı’nın da cevabı bir açıklama yaptığını belirten Alkan, "Bundan sonra yapılacak açıklamalar polemik konusu olur. Kurumların yıpranmasına neden olur. Bu nedenle fazla açıklama yapmak istemiyorum. Teşekkür ederim." dedi.

Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, ‘1. Enerji Hukuku ve Yargı Kararları Sempozyumu’ düzenledi. Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan sempozyuma Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Murat Tuncer, Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çağlar Özel ve Hacettepe Üniversitesi Enerji Piyasaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (EPUAM) Müdürü Prof. Dr. Necmiddin Bağdadioğlu ve Yargıtay Birinci Başkanı Ali Alkan ve birçok davetli katıldı. Yargıtay Başkanı Ali Alkan, program öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, 'Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yaptığınız açıklamalarda ilgili değerlendirmesi hakkında neler söyleyeceksiniz?' sorusuna Alkan, "Ben bir açıklama yaptım, Sayın Adalet Bakanımız da cevabi bir açıklama yaptı. Bundan sonra yapılacak açıklamalar polemik konusu olur. Kurumların yıpranmasına neden olur. Bu nedenle fazla açıklama yapmak istemiyorum. Teşekkür ederim." şeklinde cevap verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.