Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yangın tatbikatında rüzgar esti, 7 öğrenci zehirlendi

Yozgat’ta düzenlenen yangın tatbikatında rüzgarın alanda yakılan ateşten çıkan dumanları üzerlerine sürüklemesi sonucu 7 öğrenci zehirlendi. Öğrenciler, ambulanslarla Yozgat Devlet Hastanesine Çocuk Bölümüne kaldırılarak tedavi altına...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2015 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2015 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yangın tatbikatında rüzgar esti, 7 öğrenci zehirlendi
Yozgat’ta düzenlenen yangın tatbikatında rüzgarın alanda yakılan ateşten çıkan dumanları üzerlerine sürüklemesi sonucu 7 öğrenci zehirlendi. Öğrenciler, ambulanslarla Yozgat Devlet Hastanesine Çocuk Bölümüne kaldırılarak tedavi altına alındı. Tatbikatta ayrıca yanan mutfak tüpünü itfaiye ekiplerinin su dolu kova ile söndürmeye çalışması ve başarılı olamaması öğrencileri güldürdü.

Yozgat şehir merkezinde bulunan Celal Atik Ortaokulu’nda öğrencilere yönelik doğal afetler, yangın ve ilk yardım konusu uygulamalı olarak gösterildi. Okulun toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısının ardından, yangın ve doğal afet anında okulun boşaltılması tatbikatı yapıldı. Daha sonra okul bahçesinde toplanan öğrencilere yangın söndürme teknikleri uygulamalı olarak anlatıldı.

İtfaiyeciler tarafından ateşlenen mutfak tüpünün söndürülme tekniğinin öğrencilere gösterildiği sırada, önce çakmağın yanmaması ve ardından yanan tüpün ilk denemelerde söndürülememesi öğrencileri güldürdü. İtfaiye erlerinin su dolu kovayla tüpü söndürme denemeleri başarısız olunca çareyi yangın söndürme tüpünü kullanmakta buldu. İkinci denemede de bu sefer yangın söndürme tüpüyle yanan mutfak tüpü söndürme denemelerinin başarısız olması öğrencilerin komedi filmi izler gibi gülmelerine neden oldu.

Öte yandan tatbikatta yangın nedeniyle dumandan zehirlenen 7 öğrenci, ambulanslarla Yozgat Devlet Hastanesi Çocuk Bölümüne kaldırıldı. Hastane acilinde öğrencilere oksijen verilerek tedavi altına alındı. Öğrenciler tatbikatta yangından çıkan dumandan etkilendiklerini belirterek, "Yangın tatbikatı sırasında rüzgarın etkisiyle duman bizim üzerimize geldi. Biz de dumandan etkilenerek zehirlendik ve ambulanslarla hastaneye getirdiler." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.