Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'dan Kobani’ye 19 ton un yardımı gönderildi

IŞİD'in Suriye'nin Kobani bölgesindeki Ezidi Kürtlere yönelik saldırısı sonrasında Türkiye sınırına dayanan vatandaşlar için Yalova'dan 19 ton un malzemesi yardımı yapıldı. Yalova Emek ve Demokrasi Platformu tarafından hazırlanan ve...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yalova'dan Kobani’ye 19 ton un yardımı gönderildi
IŞİD'in Suriye'nin Kobani bölgesindeki Ezidi Kürtlere yönelik saldırısı sonrasında Türkiye sınırına dayanan vatandaşlar için Yalova'dan 19 ton un malzemesi yardımı yapıldı.

Yalova Emek ve Demokrasi Platformu tarafından hazırlanan ve 1 yıl boyunca sürecek yardım kampanyası için gıda malzemesi taşıyacak ilk kamyon, Yalova Dörtyol mevkiinde düzenlenen törenin ardından Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine gitmek için yola çıktı. Ezidi Kürtler için hazırlanan yardımlarla ilgili bilgi veren 22 sivil toplum kuruluşu temsilcisi adına platform sözcüsü Ferhat Apsin, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bilindiği üzere 2 Ağustos 2014 gece yarısı Irak'ın Sincar Dağı eteklerinde yaşayan on binlerce Ezidi Kürt, tıpkı Şii Arap ve Şii Türkmenler, Alevi Araplar, Hristiyanlar, Ermeniler gibi emperyalist ve gerici güçlerin maşası IŞİD çeteleri tarafından katledilmiş binlerce kadın kaçırılmış adeta soykırım uygulanmıştır. Katliamdan sağ kurtulanlar, evinden yalın ayak, sırtlayabildiği küçük çocuğu yaşlısıyla Şengal Dağı’na kaçabilmiş, günler sonra Türkiye sınırına dayanmıştır. Öte yandan IŞİD çetelerinin özellikle bir kaç gündür Rojava-Kobani'yi hedef alan saldırıları tüm hızıyla sürmekte, saldırılardan kaçan ve Urfa Suruç'a geçen halkların dramı gittikçe ağırlaşmaktadır. Yalova ilimizde de Yalova Emek ve Demokrasi Platformu olarak başlattığımız yardım kampanyasına halkımızın ilgisi büyük olmakla beraber, yapacağımız yardımların miktarlarının fazla olması hayati önemdedir."

Açıklamanın ardından 19 ton un taşıyan ilk kamyon alkışlar eşliğinde Yalova'dan Şanlıurfa Suruç’a doğru yola çıktı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.