Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Belediye Meclisi’nde ağaç katliamı protestosuna biber gazlı müdahale

Yalova'nın Tonami Meydanı’nda kavşak yapılması için kesilen ağaçların yankıları sürüyor. Bugün gerçekleştirilen belediye meclisinde gerçekleştirilen protestolar dolayısıyla olaylar çıktı. Genç göstericilerin protestosuna zabıtalar...

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2014 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2014 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yalova Belediye Meclisi’nde ağaç katliamı protestosuna biber gazlı müdahale
Yalova'nın Tonami Meydanı’nda kavşak yapılması için kesilen ağaçların yankıları sürüyor. Bugün gerçekleştirilen belediye meclisinde gerçekleştirilen protestolar dolayısıyla olaylar çıktı. Genç göstericilerin protestosuna zabıtalar biber gazı sıkınca kapalı alanda meclis üyeleri de gazdan etkilendi. Toplantının ilk gün ki oturumu eylemler nedeniyle kapandı.
Aralık ayı Belediye Meclisi toplantısında kesilen ağaçlarla ilgili söz alan Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis Üyesi Faruk Kırtay, "Atam senden özür diliyoruz" yazılı tişörtle toplantıya katıldı. CHP’li Meclis Üyesi Kırtay, Belediye Başkanı Vefa Salman'dan söz istedi. Ancak Başkan Salman, dilek ve temenniler bölümünde söz vereceğini belirterek Kırtay’ın konuşmasına izin vermedi. Faruk Kırtay, ayağa kalkarak "Yapılan uygulama ile belediye meclis üyeleri de zan altında kalıyor. Söz almak en doğal hakkımız. Bugünkü basın toplantınızda ağaç kesiminden dolayı özür dilemenizi bekledim. Siz yapmadınız ama ben sizin adınıza Atatürk'ten özür diliyorum." diyerek meclisi terk etti. Bu sırada meclis toplantısını izlemek için salonda bulunan bir grup genç, ellerindeki pankartları açarak Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ı protesto etti. Protestoculara biber gazlı ve fiziki müdahale bulunan zabıtalara meclis üyeleri de tepki gösterdiler. Biber gazının salona yayılmasına ve gençlerin yaka paça dışarı çıkarılmasına kızan meclis üyeleri bir süre görevlilerle tartıştı. Toplantı ise olaylar nedeniyle ertelendi.
BAŞKAN SALMAN: ZABITANIN MÜDAHALESİ KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da belediye meclisinde yaşanan protesto sırasında zabıta personelinin müdahalesinin kabul edilebilir olmadığını belirtti. Başkan Salman açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bugün (1 Aralık 2014) Yalova Belediyesi Meclis Toplantısı sırasında protesto gösterisinde bulunan gençlerimize karşı zabıtada görevli bazı kişilerce yapılan müdahalenin Başkanlık makamı tarafından hoş karşılanmadığını ve kabul edilebilir olmadığını kamuoyu ile paylaşmak ister, saygılarımı sunarım. Demokrasi gereği gençlerin konuşma hakkı doğaldır ve buna saygı gösteriyorum. Konuşma çabalarının şiddetle durdurulmasını doğru bulmuyorum. Ancak kent sorunlarının çözüm yeri olan Belediye Meclisi’nin toplumsal protestoların yapılacağı yer olmadığını, gençlerin demokratik haklarını buna uygun platformlarda kullanmalarını öneriyorum"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.