Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalçın: Rüşvet ve yolsuzluk ağı had safhada, ülkeyi PKK ile bölüşüyorlar

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Yalçın, ülkede rüşvet ve yolsuzluk ağının had safhaya ulaştığını söyledi. Bu arada iktidarın PKK ile ülkeyi ‘parsel parsel’ bölüştüğünü belirten Yalçın, “Anadolu tabiri ile üleşiyorlar.”...

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2014 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2014 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yalçın: Rüşvet ve yolsuzluk ağı had safhada, ülkeyi PKK ile bölüşüyorlar
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Yalçın, ülkede rüşvet ve yolsuzluk ağının had safhaya ulaştığını söyledi. Bu arada iktidarın PKK ile ülkeyi ‘parsel parsel’ bölüştüğünü belirten Yalçın, “Anadolu tabiri ile üleşiyorlar.” dedi.

MHP Bursa İl Başkanlığı, "17-25 Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Haftası" kapsamında Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde konferans düzenlendi. İl Başkanı Hasan Toktaş yönetiminde gerçekleşen konferansta konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Yalçın, yolsuzlukların ulaştığı boyuta dikkat çekti. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Yalçın, 17 Aralık’tan sonra kanunlar çıkartıp, emniyet teşkilatında kadrolarla oynayan iktidarın basın üzerinde baskı oluşturmak suretiyle yapılanların üstü örtülmek istediğini ifade etti. İktidarın algı yönetimi yaptığını ve yolsuzlukları milletin gözünden kaçırmaya çalıştığını belirten Yalçın, yolsuzlukların hesabı verilinceye kadar bunları millete anlatmaya devam edeceklerini kaydetti.

"MUHALEFET EDENLERİ SUSTURMAYA, YOK ETMEYE ÇALIŞIYOR"

İktidarın ceberut tavrını halka anlatmaya çalıştıklarının altını çizen Yalçın, şöyle konuştu: "Bu tavırdan toplumun yalnız bir kesimi yara almadı, çoğu kesimi yara aldı. 12 yıllık iktidarı sonucunda bütün müesseseleri kendilerine bağlı hale getirdiler. Kendilerine muhalefet ettiği taktirde herkesi susturmak, ezmek, yok etmek gibi bir gayret içine giriyorlar. Yani kendi ayıplı halleri gözükmesin diye kanun çıkartan bir iktidarla karşı karşıyayız. Dolayısıyla burada herhangi bir grubu ayırmak yerine top yekun millete çektirilen eziyetin hesabını sormak istiyoruz."

"YOLSUZLUK VE RÜŞVET AĞI HAD SAFHADA, ÜLKEYİ PKK İLE PARSELLİYORLAR"

"12 yıl sonunda bu iktidarın ülkeyi getirdiği yer uçurumun kenarıdır" diyen Yalçın, şöyle devam etti: "Bir de rüşvet ve yolsuzluk ağı had safhaya ulaştı. Yani bakanların, bakan çocuklarının, dönemin başbakanının adının geçtiği bir savcının takipsizlik sararı vermek suretiyle maşeri vicdanda aklanmayan bir yapı karşımızda duruyor. Bu rüşvet operasyonu, bu dönemi çalışan biri olarak söylüyorum, görülmemiş bir rüşvet ve yolsuzluk ağı. Ülkenin geldiği durum budur. Bölünme sürecine baktığımızda ise daha vahim bir noktadayız. Yani yolsuzluk ve rüşvet kıskacından gözünü alamıyor insanlar, diğer tarafta ne oluyor diye. Diğer tarafta memleket elden gidiyor. Siyasi iktidar, yeni yol haritası adı altında terör örgütü ile ülkeyi parsel parsel bölüşüyor. Anadolu tabiri ile üleşiyorlar. Sayın başbakanın çıkıp, ‘şuradan şuraya gidemiyorsunuz’ çıkışının altında da bu gerçek yatıyor. Demek ki iktidar, bu bölgeleri PKK adına alan oluşturmak suretiyle onlara teslim etti. İşte bu yapılanları millete anlatmak gibi bir zaruret içindeyiz."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.