Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalçın: Hastanemiz satılmadı, ortağımız Medikal hisselerini aldı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Anadolu Hastanesi Başhekim ve yöneticileri, hastanenin satıldığına dair spekülasyonlara son vermek adına basın toplantısı düzenledi. Hastane Başhekimi Ercan Yalçın, Medikal Park Hastaneleri'nin hisselerinin büyük...

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2015 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2015 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yalçın: Hastanemiz satılmadı, ortağımız Medikal hisselerini aldı
Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Anadolu Hastanesi Başhekim ve yöneticileri, hastanenin satıldığına dair spekülasyonlara son vermek adına basın toplantısı düzenledi. Hastane Başhekimi Ercan Yalçın, Medikal Park Hastaneleri'nin hisselerinin büyük çoğunluğunu hastanelerine ortak olan TÜRFEN tarafından alındığını söyledi. Yalçın ayrıca, Sağlık Bakanlığı tarafından acil servislerde 90 hasta kotasından dolayı hasta yakınlarıyla mahkemelik olduğunu kaydetti.

Ereğli' de 2007 yılından bu yana faaliyet gösteren ve 2011 yılında Türkiye'nin en büyük yatırım fonu olan TÜRFEN ile ortaklık imzalayan Anadolu hastanesi yönetimi, hastanenin Medikal Park hastanelerine satıldığı yönünde ki spekülasyonlara karşılık olarak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Genel Müdür Şahin Elçi, Başhekim Yardımcısı Uzman Doktor Sibel Uğurel, Hemşire Hizmetleri Müdürü Derya Çakır Durmuş ve Hasta Hizmetleri, kalite müdürü Emine Konak ile birlşkte katılan Başhekim Operatör Doktor Ercan Yalçın Medikal Park hastanelerinin hisselerinin büyük çoğunluğunu hastanelerine ortak olan TÜRFEN tarafından alındığını söyledi.

Yalçın açıklamasında "Türkiye'nin en büyük fon yatırımı şirketi olan Amerikan menşeli TÜRFEN ile 2010 yılında başlayan görüşmeleri 2011 yılında sonuçlandırarak bir ortaklık yaptık. TÜRFEN'in bizimle birlikte sağlık sektörüne ilgisi yakınlığı ve cazibesi arttı. Daha sonra yaklaşık 2 yıldır yapılan görüşmeler neticesinde de TÜRFEN gurubu Medikal parkların hisselerinin büyük bir çoğunluğunu aldı. Medikal parklarla hastanemiz arasında meydana gelen ilişki yakınlaşma bu şekilde gerçekleşti." dedi.

90 HASTA KOTASI MAHKEMELİK ETTİ

Anadolu hastanesi Başhekimi Operatör Doktor Ercan Yalçın son düzenlemeler sonrasında kendilerine 'Acil Serviste 90 hasta kotası' uygulandığını ve 91. hasta geldiğinde tedavi ücretini ya hastadan ya da hastane tarafından karşılamak zorunda kaldıklarını ifade etti. Ercan Yalçın, geçtiğimiz günlerde bu konuyla ilgili olarak hasta yakınları ile çıkan tartılma sonrasında hasta yakının savcılığa şikayette bulunduğunu ve mahkemelik olduğunu ifade etti.

Toplantıda Genel Müdür Şahin Elçi, Başhekim Yardımcısı Uzman Doktor Sibel Uğurel, Hemşire Hizmetleri Müdürü Derya Çakır Durmuş ve Hasta Hizmetleri, kalite müdürü Emine Konak basın mensuplarına hastanenin teknik konularında bilgi verirken, basın mensuplarının da sorularını yanıtladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.