Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vural: Başörtülü vekillerin Meclis’e girmelerinin önünde engel yok

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, başörtülü vekillerin Meclis’e gelmesinin önünde bir engel olmadığını söyledi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu....

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, başörtülü vekillerin Meclis’e gelmesinin önünde bir engel olmadığını söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Meclis’e başörtülü vekil gelmesi durumunda tavırlarının ne olacağı sorusuna Vural şu cevabı verdi: “Beklemelerine gerek yoktu. Keşke daha önce gelselerdi. Bir engel çıkartan mı vardı? MHP’nin başörtülü milletvekillerinin parlamentoya girmesi konusunda hukuki bir engel olmadığı kanaatindeyiz. Bundan önce girmelerine bir engel yoktu. Bundan sonra da gireceklerse bu kendilerinin bileceği bir işti. Bunu siyasi olarak değerlendirmek doğru bir şey değildir. Hanımefendilerin kendi tercihleri. Bizim açımızdan siyaseten değerlendirebileceğimiz bir konu değil. Bizim için başörtülü bir hanımın Meclis’e gelmesinin önünde herhangi hukuki bir engel olmadığı kanaatindeyim. Bu zihniyetin gelmesini engelleyecekler olması Türk milletinin egemenliğini temsil eden milletvekillerine yakışmaz. O tabloların yaşanmaması gerektiğini düşünüyoruz.”

“MARMARAY’IN AÇILIŞINDA OLMAYACAĞIM”

Marmaray’ın açılışına davet alıp almadıkları yönündeki soruya ise Vural şu cevabı verdi: “Bir davetiye gönderdiler ama aramadılar, size de gelmiştir. Toptan bir davetiye gönderiyorlar ama özel bir davet almadık. Postadan bir davet çıktı. Nezaket dışı bir davranış. Yarın ben orada olmayacağım.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.