Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vicdansızlıkları bir kez daha gözler önüne serildi...

Askeri okuldan gördüğü işkenceler neticesinde ayrılmak zorunda bırakıldığını söyleyen Kazım Çırakoğlu yaşadıklarını anlattı: "Eğitimlerde üzerine bastığım için karıncadan özür dilememi istediler. 7 saat boyunca “Senden özür dilerim karınca” sözünü tekrar ettim.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vicdansızlıkları bir kez daha gözler önüne serildi...
Günde sadece 1 saat uyuyarak ayakta duruyordum. Hortumla ıslatarak uyandırıyorlar, aynı sistematik işkencenin bir parçası olarak ağaca tekmil verdirtiyorlardı."

Askeri okuldan ‘FETÖ/PDY’ye mensup subay ve astsubayların baskı ve işkencelerine maruz kaldıkları için ayrılmak zorunda bırakılan öğrencilerin hikayeleri ortaya çıkıyor.

Türkiye gazetesinden Murat Öztekin'in haberi şöyle: "Yıllar öncesinden darbeci kadrolarını oluşturmak için çalışan FETÖ, Kazım Çırakoğlu gibi birçok askerî lise talebesini akla hayale gelmez işkencelerle akademilerden ayırmış. Kazım Çırakoğlu yaşadıklarını e-mail yazarak anlattı. İşte başarılı ve dindar bir askeri lise öğrencisinin hazin hikâyesi:

“İsmim Kazım Çırakoğlu. Sizlere, son yaşanılan hadiselerde ülkemize zarar veren teröristlerin zamanında bizlere neler yaşattığını ve TSK içinde nasıl virüs gibi türediklerini kendi hatıralarım üzerinden anlatacağım.

Fen Lisesi kazanmış , annesi ev hanımı babası öğretmen olan dindar bir ailenin çocuğu olarak hayallerimin peşinden koşmuş ve Hava Kuvvetleri namına 2005 yılında Maltepe Askeri Lisesi’ne girmiştim. Okul hayatım müddetince ne sportif ne askeri eğitimler ne de disiplin kuralları açısından hiçbir başarısızlık ve sıkıntı yaşamayarak, başarılı bir akademik ortalamayla 2009 yılında mezun oldum. 2009 yılının Temmuz aylarında Yalova da Öğrenci Seçme Uçuşu kampına katıldım ve bu uçuşları başarıyla tamamlayan ilk ekip arasına girdim. Akabinde gerçekleşen İntibak Kampı ise bütün hayallerimi yıkan, ödediğimiz tazminatlarla belimizi büken ve en mühimi de sebepsiz işkencelerin görüldüğü bir kamp olacaktı.

“SENİ BURADAN MEZUN ETMEYECEĞİZ!”

İntibak Kampı girişinde öğrencileri iki gruba ayırdılar, benim ayrıldığım taraftakilerle müthiş bir işkence ve sistematik yıldırma politikası yürüttüler. Girer girmez sivil kıyafetlerimle sürünmeye başladım, elbiselerim paramparça oldu. Bayılıyordum, ayıltıp tekrar eğitime devam ettiriyorlardı. Bunu yapan komutanlar, “Seni buradan mezun etmeyeceğiz, yol yakınken ayrıl. Zeki bir çocuksun Tıp Fakültesi’nde falan oku” diyorlardı.

Eğitimlerde üzerine bastığım için karıncadan özür dilememi istediler. 7 saat boyunca “Senden özür dilerim karınca” sözünü tekrar ettim. Günde sadece 1 saat uyuyarak ayakta duruyordum. Hortumla ıslatarak uyandırıyorlar, aynı sistematik işkencenin bir parçası olarak ağaca tekmil verdirtiyorlardı. Kampı bırakmamız için de sürekli elimize ayrılık dilekçesi uzatıyorlardı. İşin enteresan yanı biz bu muamelelere maruz kalırken bir kısım öğrenciler rahat bir kamp geçiriyordu. Şimdi orada rahat eğitim görenler, darbe teşebbüsü çerçevesinde gözaltına alındı.

ARKADAŞIMIN DOLABINA UYUŞTURUCU KOYDULAR

Neticede hiçbirimiz bu işkencelere dayanamadık ve görülmemiş bir ayrılma süreci yaşandı. Yetmezmiş gibi bu ayrılan arkadaşlar yüklü miktarlarda tazminatlar ödedi. “Allah belanızı versin. Babamı arayın, ayrılıyorum” dediğimde, bana gülüşleri tıpkı kendilerine verilen ‘mukaddes’ vazifeyi yerine getirmenin ifadesi gibiydi. Maltepe Askeri Lisesi mezunu Hava Harp Okulu 3. öğrencisi bir arkadaşımın da dolabına uyuşturucu koyup, ayrılmasına sebep oldular.

Bunu yapan grubu çözmek ayrılan bütün arkadaşlarım için zor olmadı. Zira, ayrılan öğrencilerin tek ortak noktası, FETÖ’cü olmamalarıydı. FETÖ’nün çalışmalarını ayrıldıktan sonra da müşahede etme fırsatı buldum. Bizim gibi Fen Liseleri ayarındaki çocukları dışarı atan zihniyet gayet başarısız birçok öğrencinin harp okullarına girmesini sağladı. Hadise çok netti: Bizden olmayanlar gidecek, bizden olanlar girecek.

Tertemiz Anadolu çocukları ülkeyi ele geçirmek adına atıldı veya ayrılmak zorunda bırakıldı. Allahü teâlâ devletimize milletimize zeval vermesin. Tek dileğimiz; iade-i itibarımızı kazanarak mağduriyetlerimizin bir nebze azaltılması ve devlet kadrolarının bu hainlerden en kısa zamanda temizlenmesidir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.