Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ve tutuklandılar...

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eş Başkan Fırat Anlı, savcılık sorgulamalarının ardından tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevkedildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2016 21:16
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2016 21:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ve tutuklandılar...
Eş Başkan Fırat Anlı ve eski BDP Batman milletvekili Ayla Akat Ata akşam saatlerinde tutuklandı. Kışanak’ın sorgusu sürüyor.

Diyarbakır’da gözaltına alınan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak ve Eş Başkan Fırat Anlı, dün haklarındaki 5 günlük kısıtlılık kararının kaldırılmasından sonra avukatları ile görüştü. Avukatlarla yapılan görüşmeden sonra Kışanak ve Anlı, dün gece sabah saatlerine kadar süren ifade verdi. Avukatları nezaretinde verilen ifade işlemleri tamamlanırken, Kışanak ve Anlı, bugün öğlen saatlerinde Adliye’ye sevk edildi. Eş Başkanların Adliye’ye sevk edilmeleri nedeniyle Adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

Avukat Mehmet Emin Aktar, müvekilleri Kışanak ve Anlı’nın kendi istekleri doğrultusunda ifade verdiklerini belirterek şöyle dedi:

"İsteselerdi ifade vermeyebilirlerdi. Ancak her ikisi de istediği için emniyette ifade verdiler. Sayın Kışanak’ın ifadesini emniyet, Anlı’nın ifadesini ise avukatlar nezaretinde jandarma aldı. İfadelerinde ortaya herhangi somut bir delil ve belge konulmadı, sadece her iki müvekilimize, yaptıkları konuşmalar ile ilgili sorular yöneltildi."

TUTUKLANMALARI İSTENDİ

Diyarbakır Adliyesine sevk edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eş Başkan Fırat Anlı, savcılık sorgularının ardından, akşam saatlerinde tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Öte yandan, eş başkanların gözaltına alınmasından sonra belediyenin önündeki protesto gösterisinde gözaltına alınan, kapatılan DTP’nin Batman eski Milletvekili Ayla Akat Ata da çıkarıldığı savcılıkta sorgusundan sonra tutuklaması istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

ANLI VE AKAT TUTUKLANDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen Diyarbakır Büşükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ile belediyenin önündeki protesto gösterisinde gözaltına alınan, kapatılan DTP’nin Batman eski Milletvekili Ayla Akat Ata hakkında tutuklama kararı verildi. Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın ise hakimlikte sorgusunun devam ettiği belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.