Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vatandaşların korkulu rüyası olan o şebeke çökertildi

İstanbul ve Edirne’de internet bankacılığı kullanan vatandaşların hesaplarını, gönderdikleri ‘Zeus’ ismi verilen virüslü e-postalarla boşaltan şebeke çökertildi. Operasyon kapsamında, 2 milyon lira vurgun yapan 20 şüpheli gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2016 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2016 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vatandaşların korkulu rüyası olan o şebeke çökertildi

 

Edinilen bilgilere göre, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne çok sayıda vatandaş hesaplarından bilgileri dışında para çekildiği yönünde ihbarda bulunması üzerine çalışma başlatıldı. Polis ekipleri yaklaşık 5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Tevfik U. ve Vasfi U. isimli 2 kardeşin yönettiği şebekeyi tespit etti.

20 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Çalışmalarını derinleştiren polis ekipleri İstanbul ve Edirne'de belirlenen birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında aralarında Tevfik U. ve Vasfi U. kardeşlerin de bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramada çok sayıda bilgisayarın hard diskleri incelenmek üzere kopyalandı.

E -POSTA ÜZERİNDEN VURGUN YAPTILAR
Şebekenin, internet bankacılığı kullanan vatandaşların bilgisayarlarına ve akıllı cep telefonlarına ‘Zeus’ ismi verilen bir virüsü e -posta yoluyla gönderdikleri öğrenildi. E -postanın açılmasıyla aktif hale geldiği belirlenen Zeus virüsünün vatandaşların bankacılık işlemi yapmak istedikleri sırada banka tarafından yollanan güvenlik kodu şebekeye yönelttiği öğrenildi. Şebekenin ise bu yolla vatandaşların hesaplarını boşalttığı tespit edildi.

2 MİLYON LİRALIK VURGUN
Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyette sorguya alınan şüphelilerin ilk belirlemelere göre yaklaşık 2 milyon liralık vurgun yaptığı tespit edildi.
Öte yandan, gözaltına alınan şebeke lideri kardeşlerin de kazandıkları parayla kumarhane işlettikleri belirlendi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.