Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vatandaşlar, Marmaray'ın trafiği rahatlatmasını bekliyor

Asrın projesi olarak nitelenen Marmaray projesinin açılışı bugün yapılacak. Vatandaşlar, Marmaray’ın açılacak olmasından mutlu olduklarını belirtirken trafiği de rahatlatmasını beklediklerini ifade ettiler.İstanbullular, Marmaray’ın...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Asrın projesi olarak nitelenen Marmaray projesinin açılışı bugün yapılacak. Vatandaşlar, Marmaray’ın açılacak olmasından mutlu olduklarını belirtirken trafiği de rahatlatmasını beklediklerini ifade ettiler.

İstanbullular, Marmaray’ın açılışını sabırsızlıkla bekliyor. Yaklaşık 10 yıl süren projenin açılışı bugün devletin zirvesi tarafından gerçekleştirilecek. İstanbul trafiğinden bunalan vatandaşlar Marmaray’ın açılacak olmasından memnun.

Asrın projesi Marmaray’ın açılacağını ifade eden Fatih Tuğcu, “İnşallah trafiği biraz azaltır, halkımız da kullanır. Şoförüm ben, trafikten çok çekiyorum. İnşallah halkımız kullanır biz de rahatlarız şoför olarak. 110 yıl önce düşünülmüş ama hayata geçirilmemiş. Bu hükümet döneminde hayata geçirildi.” diye konuştu.

Taksi şoförü Ahmet Dilek Karakaya, hem sevindiklerini hem de üzüldüklerini söyledi. Karakaya, “Bize zararı mı olacak faydası mı olacak bilemiyoruz. İnşallah faydası olur. Zararı şöyle karşıya gidecek olan yolcularımız Marmaray’ı tercih eder o da bize zararı olur.” diye konuştu. “Marmaray’ın açılmasından mennun değil misiniz?” sorusuna Karakaya, “Trafik açısından memnun oluruz. Ama müşterimiz açısından rahatsız oluruz tabiki. Genel de buradan karşıya sık gidiyoruz.” cevabını verdi.

İstanbul’da trafik çilesinin bitmeyeceği görüşünde olan vatandaşlar da var. Her şeye rağmen yeni projenin hayata geçmesinden memnuniyetini dile getiren vatandaşlar, duruma göre tüp geçidi veya vapurları kullanacaklarını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.