Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vatandaşlar, Marmaray'ı görmek için tören alanına akın etti

Avrupa'yı Asya'ya bağlayan ve asrın projesi olarak değerlendirilen Marmaray’ın açılışına saatler kaldı. Vatandaşlar, bu proje ile İstanbul’da ulaşım sorununu büyük ölçüde çözüleceğini ve büyük bir heyecan yaşadıklarını...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vatandaşlar, Marmaray'ı görmek için tören alanına akın etti
Avrupa'yı Asya'ya bağlayan ve asrın projesi olarak değerlendirilen Marmaray’ın açılışına saatler kaldı. Vatandaşlar, bu proje ile İstanbul’da ulaşım sorununu büyük ölçüde çözüleceğini ve büyük bir heyecan yaşadıklarını söyledi.

Marmaray, bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Açılış öncesi, Üsküdar'da yoğun güvenlik önlemleri alındı. Marmaray'ı görmek isteyen vatandaşlar da tören alanına gelmeye başladı. Vatandaşlar yapılan üst aramalarından sonra tören alanına alınıyor. Marmaray’ın İstanbul için çok güzel bir proje olduğunu belirten Hasan Feyzi Pütkül, şunları söyledi: “Güzel bir proje büyük bir proje buda Başbakanımıza yakışıyor. Birinci köprüyü Tugut Özal açmıştı ona mal oldu. İkinci köprüyü Demirel açmıştı ona mal oldu. Bu projede Başbakanımıza ait bunun için tarihte kendisi minnetle anılacak. Hayırlı olsun güzel bir şey. Trafiği rahatlatacak baya bir faydası olacak. Kıymetini bilmek lazım. Onun için emeği geçenlere şükran borçluyuz. Allah razı olsun hepsinden.”

Marmaray’ın ülke için çok değerli, asrın projesi olduğunu söyleyen Alaattin Fırat, “Marmaray’ın Cumhuriyet'e paralel açılması ayrı bir duygu vatana millete hayırlı olsun. Tam anlamıyla ulaşım sorununu çözmese de kısmen ulaşıma faydası olacaktır. Çünkü İstanbul devamlı büyüyor. Nüfus devamlı artıyor.” şeklinde konuştu.

Marmaray’ın açılışına geldiğini belirten İsmail Çamlı, “Sarıyer’den geliyorum. Marmaray’ı çok merak ediyorum Asya ile Avrupa’yı iki kıtayı birbirine bağlıyor. Vatanımıza milletimize hayırlı olsun çok seviniyoruz. İnşallah devamını bekliyoruz.” dedi.

Çok mutlu olduğunu söyleyen vatandaş ise “Türkiye’nin bu kadar ilerlemesi beni çok mutlu etti özellikle geldim bu mutluluğa katılmak için ulaşım sorununu da büyük ölçüde çözeceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.