Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Vatan Sağolsun' demeyeceğim

Tunceli’de polis noktasına terör örgütü tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıda şehit olan polis memuru Kaan Kılıç'ın babası "İdam gelene kadar 'Vatan Sağolsun' demeyeceğim." dedi...

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2016 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2016 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Vatan Sağolsun' demeyeceğim
 Tunceli’de polis noktasına terör örgütü tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıda şehit olan polis memuru Kaan Kılıç, İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı. Baba Galip Kılıç, "İdam gelene kadar ‘Vatan sağolsun’ demeyeceğim. Liderlere sesleniyorum, gücünüz yetmiyorsa halka gelin, halk ne yapacağını bilir. Oğlum doğum gününde Tunceli'ye gitti. 1989’da 7. ayın 23’ünde dokuz doğurmuştum. 2016’da yine 7. ayı 23’ünde oğluma ulaşamadım ve saat 01.30’da haberini adlık. Oğlum doğarken de dokuz doğurttu ölürken de dokuz doğurttu" dedi.

Tunceli-Ovacık yolunda Cumartesi gecesi saat 23.30 sıralarında teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda 27 yaşındaki polis memuru Kağan Kılıç şehit olmuş, 2 polis de yaralanmıştı. Şehit Kılınç’ın naaşı Tunceli’den Elazığ Havalimanı'na getirilerek tören düzenlendi. Töreninin ardından şehidin naaşı memleketi İzmir’e havayolu ile getirildi. Şehidin cenaze namazı bugün öğle namazına müteakip Bostanlı Beşikcioğlu Camii’nde kılındı. Cenaze namazına baba Galip Kılıç, anne Rabia Kılıç, kardeşi Gözde Kılıç, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Emniyet Müdürleri, Askeri erkan, Ege Ordu Komutanı Abdullah Recep, AK Parti İzmir milletvekilleri, CHP İzmir milletvekilleri, MHP İzmir milletvekilleri ve yaklaşık 2 bin İzmirli katıldı. Cenaze namazı öncesi anne Rabia Kılıç fenalık geçirirken acılı anneye sağlık ekipleri müdahale etti.

Cenaze öncesi konuşan şehidin babası gelip Kılıç, "İdam gelene kadar vatan sağ olsun demiyorum. İdam gelince diyeceğim. Ne kadar vatan haini varsa hepsinin asılmasını istiyorum. Buradan Cumhurbaşkanına, Başbakana, Kılıçdaroğlu’na, Bahçeli’ye sesleniyorum; gücünüz yetmiyorsa halka gelin. Halk ne yapacağını çok iyi bilir. Avrupa ülkelerinden korkuyorsanız halka gelin. Ben milliyetçiyim, vatanseverim, vatan için ölürüm ama şuan vatan sağ olsun demiyorum. Oğlum gitti, oğlumun kanı yerde kalsın istemiyorum. Oğlum doğum gününde Tuncel’i ye gitti. 1989’da 7. ayın 23’ünde dokuz doğurmuştum. 2016’da yine 7. ayı 23’ünde oğluma ulaşamadım ve saat 01.30’da haberini adlık. Oğlum doğarken de dokuz doğurttu ölürken de dokuz doğurttu. Tunceli’dekilere sesleniyorum; oğlum karşınızda eğilmedi, eğilmedi diye çevikten çıkardınız. Ben dedim oğluma ‘Dik dur eğilme, ailen seninle’ dedim. Dik durduğu için çevikten atıldı ve bu görevinde şehit oldu. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'a teşekkür ediyorum. Oğlumun ismini bir parka vereceğini söyledi" dedi.

Doğum gününde şehit oldu
Şehit polisin ilk görev yerinin İzmir olduğu, 4 yıl İzmir’de görev yaptıktan sonra geçtiğimiz yıl şark görevi için Tunceli’ye gittiği öğrenildi. Şark görevi için gideceği sırada, şehidin ailesinin Tunceli’ye gitme dediği, şehit polis Kaan Kılıç'ın ise ailesine ‘Gidersem şehit dönerim’ dediği belirtildi. Bekar olan şehidin doğum gününde hain saldırı sonucu şehit olduğu öğrenildi. Şehidin cenaze namazı kılındıktan sonra Beşikciolu Camii İmamı Adem Uran mitin, vatanın yüceliğini vurgulayarak, "Düşmanlarımıza, teröristlere, paralel yapıya bizi anlamalarını nasip eyle yarabbi. Darbe girişiminde bulunanlara, bu vatana, millete ihanet edenleri kahreyle yarabbi" diye dua etti. Daha sonra şehidin cenazesi tekbirlerle cenaze aracına götürüldü. Şahit Kaan Kılıç'ın cenazesi Işıkkent Polis Şehitliği’ne defnedildi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.