Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Valinin adını kullanıp, sanayiciyi dolandırdılar

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde makine imalatı yapan bir sanayi kuruluşunun sahibi, kendisini vali olarak tanıtan kişi tarafından dolandırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Valinin adını kullanıp, sanayiciyi dolandırdılar

Olay Kdz. Ereğli ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’nde makine imalatı yapan bir sanayi kuruluşunun sahibi M.E.’yi cep telefonundan arayan bir kişi, Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın kendisi ile görüşmek istediğini söyledi. Kendisini Zonguldak Valisi Ali Kaban olarak tanıtan kişi sanayici M.E.’den yurt dışında tedavi olan bir hastanın mağdur olduğunu, tedavisi için 22 bin TL’ye ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Sanayici M.E. bunun üzerine kendisine verilen U.Ç. isimli kişinin hesabına 3 bin TL yatırdı. M.E., Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’ndan bazı kişilerin valinin adını kullanarak telefon dolandırıcılığı yaptığı yönünde mesaj alınca, dolandırıldığını anlayıp polise şikayette bulundu. Polis dolandırıcıların yakalanması için çalışma başlattı.

ZONGULDAK VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ
Yaşanan bu olay üzerine Zonguldak Valiliği tarafından yazılı bir açıklama yapılarak bu tür taleplere itibar edilmemesi istendi. Açıklamada, "Dolandırıcılar, il valilerinin adını kullanarak iş adamlarından tekerlekli sandalye yardımı ya da benzeri yardımlar adı altında para istemektedir. Zonguldak Valisi Ali Kaban'ın ismi kullanılarak yapılan taleplere itibar etmeyiniz. Bu tür durumlarda Valilik Özel Kalem Müdürlüğü ile iletişime geçilmelidir" denildi. 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.