Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Validebağ’da ateş başında nöbet devam ediyor

Üsküdar Validebağ Korusu yanında yapılması planlanan inşaata karşı direnen eylemciler ateş başında nöbete devam ediyor. Çevik kuvvet ekipleri inşaat alanı önündeki bariyerleri genişletti. Eylemci çadırlarının bir kısmı bariyerlerin...

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2014 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2014 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Validebağ’da ateş başında nöbet devam ediyor
Üsküdar Validebağ Korusu yanında yapılması planlanan inşaata karşı direnen eylemciler ateş başında nöbete devam ediyor. Çevik kuvvet ekipleri inşaat alanı önündeki bariyerleri genişletti. Eylemci çadırlarının bir kısmı bariyerlerin içerisinde kaldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise dün yaptığı açıklamada, mahkemenin cami yaptırma konusunda karar verdiğini söylemişti.

Validebağ Korusu’nun yan tarafından bulunan parka cami yaptırma konusunda tartışmalar devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dün yaptığı açıklamada ilgili mahkemenin cami yaptırma konusunda olumlu karar verdiğini açıklamıştı. İnşaat alanı önünde nöbet tutan eylemciler ise burada durmaya devam ediyor. Kurdukları çadırlarda sabahlayan eylemciler, ateş başında bekleyeme devam ediyor. Çevik kuvvet ekipleri ve çok sayıda Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da inşaat alanı önünde hazır bekliyor.

Eylemcilere destek olanlar ise evlerinden getirdikleri yemekleri bekleyenlere ikram ediyor. Elektrik olmadığı için yağmurdan ıslananlar, elbiselerini ve çoraplarını evlerinden getirdikleri tüp sobasında kurutuyor. İnşaat alanına yakın oturan emekli bankacı Tülin Kabakgün, kafalarına koyduklarını yaptıklarına dikkat çekti. Herhangi bir anlaşmaya gidilmediğinden yakınan Kabakgün, “İki, üç gün önce temel attılar. Yarın öbür gün de betonları getirirler. Bu kadar emek bu kadar genç, havanda su dövmek gibi bir şey mi acaba, bilmiyorum ki. Sabahları parkta yürüyorum. Elhamdülillah Müslümanız yani. Camiye asla karşı değiliz. Sonu kötü. Üste cami, alta seyir terası, kafeterya yapılacak. Ondan sonra da diyorlar ki Marmara Üniversitesi’nin yerini Acıbadem Hastaneler Grubu’na vermişler. Herhalde oraya da yer açacaklar. Maalesef bütün emel, niyet bu yani.” diye konuştu.




En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.