Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Köşger: Sinop'ta nükleer santral için çalışmalara başlandı

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, şehirde 22 milyar dolar maliyetle kurulacak olan ve Türkiye'nin ikinci nükleer santrali için denizden ve karadan çalışmaların başlatıldığını söyledi. Sinop’ta yapılacak nükleer santral projesinin ülke...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Köşger: Sinop'ta nükleer santral için çalışmalara başlandı
Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, şehirde 22 milyar dolar maliyetle kurulacak olan ve Türkiye'nin ikinci nükleer santrali için denizden ve karadan çalışmaların başlatıldığını söyledi.

Sinop’ta yapılacak nükleer santral projesinin ülke ve Sinop için önemli olduğunu belirten Köşger, "Türkiye’nin Sinop bölgesinde 50 yıldır süren bir depremsellik araştırmaları vardı. İhaleyi alan firma Japonya ve Fransa yapılan depremsellik ölçümlerini yeniden yapmak istedi. Daha önceki depremsellik ölçümlerini eski teknoloji ile yapıldığı için daha öncekilere itibar etmiyoruz biz yeniden ölçeceğiz diye önümüzdeki bir buçuk yıl sürecek yeniden bir çalışma başlattılar. Eğer bu yapılan çalışmalar kriterlere uygun değilse bölgenin değişmesi bile söz konusu olabilecek." dedi.

    Bu depremsellik ölçümleri bütün nükleer santral çalışmalarında yapılan bir ölçümler olduğunu ifade eden Vali Köşger, "Mersin Akkuyu ile ilgili çalışmalara hayli bir mesafe alındı. Sinopumuzda ise Japonya ve Fransa uluslararası anlaşmaları tamamladı ve çalışmalar başlatıldı. Buradaki ön çalışmalar olan fizibilite ve depremsellik ile ilgili çalışmalar sürüyor bu çalışmalar bir buçuk yıl içersinde tamamlandıktan sonra santralin nereye konumlanacağı ve müteakip çalışmalara başlanılacak. Sanayileşme noktasında bir devlet projesi olan nükleer santral. İnşallah en kısa sürede faaliyete geçer ve Sinop'a hak ettiği ivmeyi kazandırır. Bu noktada bütün Sinoplularla el ele gönül gönüle, her bir fertle herkes üzerine düşen vazifeyi yaparak Sinop'un daha güzel günlere gitmesi için gereken çalışmayı yapacağız. Hep birlikte yapacağız bunu. El ele gönül gönüle yapacağız." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.