Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Karaoğlu: 14 bin 630 engelliye ayda 730 TL bakım parası ödeniyor

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, TÜİK’in verilerine göre Türkiye’de şu anda nüfusun yüzde 11’inin engelli olduğunu belirterek, “Bu gün sadece Bursa’da 14 bin 630 engelli vatandaşımıza evde bakım ücreti ödüyoruz. Kişi başı 730 liradan...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Karaoğlu: 14 bin 630 engelliye ayda 730 TL bakım parası ödeniyor
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, TÜİK’in verilerine göre Türkiye’de şu anda nüfusun yüzde 11’inin engelli olduğunu belirterek, “Bu gün sadece Bursa’da 14 bin 630 engelli vatandaşımıza evde bakım ücreti ödüyoruz. Kişi başı 730 liradan aylık 10 milyon 600 bin lira, yıllık ise 130 milyon lira engelli vatandaşlarımıza evde bakım parsı ödüyoruz.” dedi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde engelli dernekleri ve vatandaşlarla bir araya gelen Vali Münir Karaloğlu, vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Toplantıya İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Sunay Özkul, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve sivil toplum temsilcileri katıldı.

Sivil toplum örgütlerine ve engelli vatandaşların sıkıntılarını birer birer dinleyen Vali Karaloğlu, belirtilen sorunların kurum müdürleri tarafından not alınarak en kısa zamanda çözülmesini istedi. Karaloğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün engellilerin meselelerinin konuşulduğu gün değil, toplumun diğer kesimlerinin de engellileri anlama günü olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

Çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Münir Karaloğlu, engelsiz vatandaşların da engelliler konusunda duyarlı olmalarını isterken, "Caddelerimizi, sokaklarımızı ve kamu binalarını engelli vatandaşların kullanımına daha uygun hale getirmemiz lazım. Bu konuda çalışmalarımız var. Bu sadece engellilerin meselesi değil. Engelsiz vatandaşların, engellilerin hayatını kolaylaştıracak işler yapması lazım" dedi.

Vali Karaloğlu, engelli çocuk ve gençlerin eserlerinin sergilendiği ‘engelsiz yürekler, şahane eserler’ isimli resim sergisinin açılışını yaptı. Sergiyi gezen Karaloğlu, özel öğrenciler tarafından yapılan resimlerin çok güzel olduğunu söyledi.

İŞARET DİLİ İLE İSTİKLAL MARŞI BÜYÜLEDİ

Ardından Orhangazi Salonunda yapılan engelliler günü programına geçildi. Burada ki program ise Nilüfer Özel Eğitim Okulu öğrencilerinin işaret dili ile İstiklal Marşı’nı okuması ile başladı. İşaret dili ile İstiklal Marşını okuyan özel öğrenciler salonu dolduranlardan yoğun alkış aldı.

Burada konuşan Vali Münir Karaloğlu, TÜİK’in verilerine göre Türkiye’de şu anda nüfusun yüzde 11’inin engelli olduğunu belirterek, “Bu gün sadece Bursa’da 14 bin 630 engelli vatandaşımıza evde bakım ücreti ödüyoruz. Şu anda aylık 730 lira bakım ücreti ödüyoruz ve buda aylık 10 milyon 600 bin lira bizim ödememiz var engelli vatandaşa için. Bu da yıllık 130 milyon lira sadece Bursa’da biz engelli vatandaşlarımız, yatalak ve bakıma muhtaç olan hastaların yakınlarına biz para yardımında bulunuyoruz, helali hoş olsun.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç ise belediye olarak engelli vatandaşların engelsiz bir yaşam sürdürebilmeleri için çalıştıklarını söyledi. Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez de, engellilerle ilgili alınan kararların aksatılmadan uygulanmasını istedi.

Konuşmaların adından engelli Selahattin Asi isimli vatandaş, ‘Ben sana mecburum’ adlı şiiri okudu. Program, Nilüfer Özel Eğitim Okulu öğrencilerinin sunduğu ‘boksör’ adlı oyun ile devam etti. Engelli öğrencilerin sunduğu oyun, hem güldürdü hem alkış aldı. Ayrıca programda sahnelenen 'Ispanaklı yumurta' oyunu izleyenleri büyüledi. Ardından yine engelli öğrencilerden oluşan korunun okuduğu ilahiler güne ayrı bir anlam yükledi. İlahiler okunurken bir engelli kız öğrencinin Semazen giysileri ile Sema yapması unutulmaz anların yaşanmasına neden oldu. Ayakta alkışlanan özel semazen, ilahilere de eşlik ederek düzenlenen programa ayrı bir renk kattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.