Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Hasan İpek, dükkanları ateşe verilen esnaflarla görüştü

Şırnak Valisi Hasan İpek, Kurban Bayramı arifesinde molotof bombası ve havai fişeklerle ateşe verilen 32 dükkanın sahipleriyle bir araya geldi. Vali İpek, maddi zararı karşılayacaklarını söyledi. Şırnak Valisi Hasan İpek, Cizre ilçesinde...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 18:34
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 18:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Hasan İpek, dükkanları ateşe verilen esnaflarla görüştü
Şırnak Valisi Hasan İpek, Kurban Bayramı arifesinde molotof bombası ve havai fişeklerle ateşe verilen 32 dükkanın sahipleriyle bir araya geldi. Vali İpek, maddi zararı karşılayacaklarını söyledi.

Şırnak Valisi Hasan İpek, Cizre ilçesinde ziyaretlerde bulundu. Vali Hasan İpek, evi PKK'nın sözde şehir yapılanması Yurtsever Devrimci Harekatı'nın (YDG-H) bombalı saldırısına uğrayan Abdulbakır Haşimi'ye 'geçmiş olsun' ziyaretinden sonra Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda Kurban Bayramı arifesinde YDG-H çeteleri tarafından ateşe verilen 32 dükkanın sahipleriyle bir araya geldi. Ateşe verilen 32 iş yeri sahipleriyle görüşen Vali Hasan İpek, zararları tespit edip esnaflara yardım edeceklerini söyledi. Vali İpek, en geç bir ay içerisinde zararları karşılayacaklarını kaydetti.

“ZARARLARINIZI TESPİT EDİP KARŞILAYACAĞIZ”

Amaçlarının kendilerine yardımcı olmak olduğunu ifade eden Vali Hasan İpek, “Biz devlet olarak sizlerin yanındayız. Sizlerin her türlü sıkıntılarınızla beraber olacağız. Sizin başınıza gelen bu felaket sebebiyle sizlerin zararlarını karşılamak istiyoruz. Bunun için de hemen işlemleri sonuçlandırıp, buradaki arkadaşlarımız zararları tespit edip inşallah zararları karşılayacağız. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti dünyanın her bir yerinde afete uğrayan insanlara, işte gözünüzün önünde bulunan Suriyelilere bu kadar yardımı yaparken, kendi vatandaşı olan Cizrelilere de gerekli yardımları yapacaktır. Bu anlamda sizlerle ilgili Kaymakamımız ve Ticaret Odası Başkanımız bir çalışma başlatsın. Sizler de oradaki zararlarınızı beyan edeceksiniz. İnşallah çok kısa bir sürede bu işlemleri sonlandıracağız.” diye konuştu.

“KÜRTLERİN HER TÜRLÜ HAKLARINI VERMEYE HAZIR OLAN BİR İKTİDAR VAR”

Kürtlerin her türlü haklarını vermeye hazır bir iktidar olduğunu söyleyen Vali Hasan İpek, bir esnafın eski yerde ayda en az birkaç kez olaylara maruz kaldığını ve yerlerinin değiştirilmesini istemesi üzerine, yer konusunda belediyeye başvurmalarını söyledi. Vali İpek, sözlerine şöyle devam etti: “Olayları bitireceğiz inşallah. Bu olaylar biterse mutlu olursunuz. Yeter artık Şırnaklı da, Cizreli de rahat etsin. Onlar da rahatça gidip pazarda alışverişlerini yapsınlar. Herhalde tahmin ediyorum bu olayları yapanların da aklı başına gelecektir. İnşallah bu olaylar uzun sürmez. Biz de tabi ki gerekli tedbirlerimizi alıyoruz. Ama yerinizde mutlu iseniz sırf olaylar için yerinizi bırakın demem. Olayların bitmesi açısından tüm Şırnak halkından, tüm Cizre halkından destek istediğimiz gibi sizlerden de destek istiyoruz. Bu anlamda en azından fikri olan kahvelerde 'arkadaşlar artık yeter yapmayalım' diye konuşun. Yani bu olayların hiçbir faydası yok. Bunun hiç kimseye bir faydası yok. En büyük zararı kim görüyor? Cizreliler görüyor. Bunu yapanlar da uzaydan gelen insanlar değil. Bu konuda kendi içimizde de bir şeyler yapalım. Hani demokratikleşme ise, hak alma ise tüm bu şeyleri Başbakan açıkladı. Kürtlerin her türlü haklarını vermeye hazır olan bir iktidar var önünüzde. Yani böyle bir sıkıntı yok. Tekrar çatışma başlatmak isteyen bir de lobi var maalesef. Bu da Şırnak’ı, Cizre’yi üs edinmiş. Bu konuda hep beraber sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Halkın desteğine ihtiyacımız var. Allah razı olsun sizden. Halkın da destek verdiğini her olayda görüyoruz. Sizlere de bu anlamda teşekkür ediyorum. Tüm Cizre halkına teşekkür ediyorum. İnşallah bu olaylar biter, sizler de yerlerinizde mutlu bir şekilde işlerinizi yaparsınız.”

Kurban Bayramı arifesinde PKK’nın sözde gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Hareketi(YDG-H) çeteleri tarafından 32 iş yeri ateşe verilmişti. Molotof bombası ve havai fişeklerle ateşe verilen dükkanlar kül olmuştu. Dükkan sahipleri sabah gittikleri iş yerlerinin halini görünce gözyaşlarına boğulmuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.