Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Güvenç: Cumhuriyet belli bir zümrenin değil tüm Anadolu halkınındır

Cumhuriyet Bayramı töreninde konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, “Cumhuriyet belli bir sınıfın, zümrenin eseri değildir. Tüm milletin, tüm Anadolu halkının bayramıdır.” dedi. Tüm yurtta coşku ile kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Güvenç: Cumhuriyet belli bir zümrenin değil tüm Anadolu halkınındır
Cumhuriyet Bayramı töreninde konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, “Cumhuriyet belli bir sınıfın, zümrenin eseri değildir. Tüm milletin, tüm Anadolu halkının bayramıdır.” dedi.

Tüm yurtta coşku ile kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Şanlıurfa’da tank topu ile ölen İdris Akgül nedeniyle buruk geçti. Ceylanpınarlı İdris Akgül’ün ölümüne neden olan olay nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet resepsiyonu iptal edildi. Ancak diğer programlar yapıldı. Şanlıurfa Valiliği önünde düzenlenen programda şiirler okundu, halk oyunları gösterisi yapıldı. Zırhlı araçlar, asker, polis, öğrenci bando eşliğinde geçiş yaptı.

Törende konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, dün Ceylanpınar’da yaşanan üzücü olayı hatırlattı. Acılı Akgül ailesine başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Güvenç, Anadolu insanının cumhuriyet zaferindeki rolüne vurgu yaptı. Cumhuriyet'in sadece bir zümrenin değil tüm Anadolu halkının eseri olduğunun altını çizen Güvenç, "Değerli Şanlıurfalılar Cumhuriyet belirli bir sınıfın, zümrenin eseri değildir. Cumhuriyet bütün milletimizindir. Cumhuriyet Bayramı bütün unsurları ile işgalcilere karşı onuru, namusu ve şerefi ile mücadele eden, şanlı bayrağımızı göndere çeken tüm halkımızın, tüm Anadolu halkının eseri ve bayramıdır." dedi.

Resmi türenin ardından Piazza Alışveriş Merkezi'nde dev Cumhuriyet pastası kesilerek halka ikram edildi. Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada resepsiyonun ise iptal edildiği bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ceylanpınar ilçesinde yaşanan elim olayda bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden dolayı Cumhuriyet resepsiyonu iptal edilmiştir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.