Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Cengiz: Mardin farklılıklarıyla aşureye benziyor

Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, ildeki farklılıkların Türkiye'nin zenginliği olduğunu belirterek, "Türk, Kürt, Süryani, Yezidi, Arap ve Ermeni gibi farklı dil, din ve kültürlerin bir arada yaşadığı tarihi kentti aşureye benzettiğini söyledi.    Gençlik...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Cengiz: Mardin farklılıklarıyla aşureye benziyor
Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, ildeki farklılıkların Türkiye'nin zenginliği olduğunu belirterek, "Türk, Kürt, Süryani, Yezidi, Arap ve Ermeni gibi farklı dil, din ve kültürlerin bir arada yaşadığı tarihi kentti aşureye benzettiğini söyledi.

    Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle Karayolları Parkı'nda aşure etkinliği düzenledi. Etkinliğe Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Vali Yardımcısı Hüseyin Avcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hadi Çomaktekin, engelliler ve vatandaşlar katıldı.

    Vatandaşlara aşure dağıtan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Mardin'deki farklılıkların Türkiye'nin zenginliği olduğunu belirtti. Mardin'in 30 medeniyete ev sahipliği yaptığını buna rağmen yüzlerce yıldır insanların barış ve hoşgörü içinde yaşadığını ifade eden Cengiz, "Mardin tarih boyunca hiçbir zaman etnik çatışmaya ırkçılığa, bölücülüğe prim vermedi. Mardin halkı kadirşinastır. Kendi topraklarında birçok farklı dinleri ve dilleri bir arada hoşgörü içinde barındırmıştır. Bir taraftan ezanın çan sesi ile harmanlaştığını, diğer taraftan da farklı dinlerin ve dillerin aynı sofrayı paylaştığı bir kentte sahibiz. Hiçbir zaman ayrımcılık, kavga, sürtüşme yaşanmamıştır. Mardin bir aşure yemeğine benziyor. Farklı kültürler, dinler, diller bir arada harmanlaşmıştır.” dedi

    Mardin’deki birlikte yaşama kültürü dünyaya örnek olduğunu belirten Cengiz, şöyle konuştu: "İlimiz 7 bin yıllık tarihi geçmişi, farklılıkları barındırdığı medeniyetleri ile bugün dünyaya örnek olmaktadır. 8 dilin konuşulduğu 6 dinin yaşadığı Kadim Şehir Mardin barışçıl sentezi sayesinde bu şehirde yaşayan insanlar asırlardır barış ve kardeşlik içinde yaşıyor. Bütün dünyaya bu birlikte yaşama kültürünü yaymamız gerekir. Bugün engelliler günü nedeniyle düzenlenen bu etkinliği anlamlı buluyorum. Ve tüm engellilerin gününü kutluyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.