Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Ata: Suriyelilerin bu kadar kalacağını tahmin etmiyorduk

Gaziantep Valisi Erdal Ata, iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan 4 Suriyeliden birinin Gaziantep'te bulunduğunu söyledi. Vali Ata, şehirde 200 binin üzerinde Suriyelinin yaşadığının belirterek, “Burada yaşayan insanların bu kadar uzun...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Ata: Suriyelilerin bu kadar kalacağını tahmin etmiyorduk
Gaziantep Valisi Erdal Ata, iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan 4 Suriyeliden birinin Gaziantep'te bulunduğunu söyledi. Vali Ata, şehirde 200 binin üzerinde Suriyelinin yaşadığının belirterek, “Burada yaşayan insanların bu kadar uzun süre kalacağını biz tahmin etmiyorduk. Görülen o ki bu süreç daha uzun süre devam edecek." dedi.

Gaziantep valilik binasında, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından kamplarda ve kamp dışında kalan Suriyeliler hakkında bilgi verildi. Gaziantep'te kalan Suriyelilerin durumuna ilişkin bilgilerin paylaşıldığı toplantıda, Vali Erdal Ata, Suriye'de yaşanan iç karışıklığın ardından Türkiye'ye yoğun göç yaşandığını ve bu durumdan en çok etkilenen şehirlerin başında Gaziantep'in geldiğini söyledi.

KAYDI OLMAYAN ONBİNLERCE SURİYELİ VAR

Şehirdeki 4 kampta 34 bin, il merkezinde ise kayıtlı 150 bin Suriyeliyi ağırladıklarını söyleyen Vali Ata, sürecin daha uzun devam edeceğini ifade etti. Her 4 Suriyeliden birinin Gaziantep'te olduğunu belirten Vali Ata, şunları kaydetti: “Kamplardaki 34 bin kişinin dışında şehirde yaşayan ve kayıt altında olan Suriyeli sayısı 150 bini geçmiş durumda. Yani şu anda kamplarda ve şehirde kayıt altına alınan Suriyeli sayısı 180 bini geçti. Kayıt altına alınmayanları da hesaba kattığımızda bu rakam 200 bin kişiyi geçiyor. Türkiye'de mülteci sayısının 800 bin kişi olduğunu kabul edersek, her 4 mülteciden biri ilimizde yaşıyor. Burada yaşayan insanların bu kadar uzun süre kalacağını biz tahmin etmiyorduk. Görünen o ki bu süreç daha uzun süre devam edecek. Bu zamana kadar sıkıntısız geldik ama asıl olan bundan sonraki süreçte yapılması gerekenler konusunda üzerimize düşen görevler var. Bu sorunların çözülmesi için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.