Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Ata: 258 bin Suriyeli kayıt altına alındı

Gaziantep Valisi Erdal Ata, şehirde kamp içinde ve kamp dışında 258 bin Suriyelinin kayıt altına alındığını açıkladı. 60 bin çocuğun eğitim çağında bulunduğunu ancak bunların sadece 25 binine eğitim verilebildiğini belirten Ata, 162...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2014 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2014 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Ata: 258 bin Suriyeli kayıt altına alındı
Gaziantep Valisi Erdal Ata, şehirde kamp içinde ve kamp dışında 258 bin Suriyelinin kayıt altına alındığını açıkladı. 60 bin çocuğun eğitim çağında bulunduğunu ancak bunların sadece 25 binine eğitim verilebildiğini belirten Ata, 162 bin kişinin bakıma muhtaç olduğunu vurguladı.

Gaziantep Kent Konseyi 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda şehirde yaşayan Suriyeli vatandaşların durumunu ele aldı. Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan’ın başkanlığında toplanan üyeler, Suriyeliler konusundaki fikirlerini ve çözüm önerilerini masaya yatırdı. Derlenen verilere göre kentte 330 bin dolayında Suriyelilerin yaşadığını ifade eden Aslan, bu toplantı sonrasında elde edilen veriler doğrultusunda Suriyeliler hakkında bir rapor hazırlayacaklarını söyledi.

Şehirde kamp içinde ve kamp dışında 258 bin Suriyelinin kayıt altına alındığını açıklayan Vali Erdal Ata, 60 bin çocuğun eğitim çağında bulunduğunu ancak bunların sadece 25 binine eğitim verilebildiğini aktardı. 162 bin Suriyelinin bakıma muhtaç olduğuna değinen Ata, günde 3 bin kişiye sıcak yemek verildiğini kaydetti. Şehir içindeki trafikte Suriye plakalı araçlarda yaşanan sıkıntıyı İçişleri Bakanlığı’na bildirdiklerini anımsatan Vali Ata, bakanlığın değerlendirmeleri yaptığını ve en kısa zamanda sonuçlandırdığını ifade etti. Suriyelilere yönelik üretilen politikalarda diğer illere göre Gaziantep’in çok iyi konumda olduğunu dile getiren Ata, İslahiye’de 25 bin kişilik bir kamp yapıldığını, ancak ilk etapta 15 bin kişinin bu kampa alınacağının bilgisini verdi. Sınır güvenliğinde bir takım sıkıntıların olduğunu, bu konuda emniyet ve jandarma görevlilerinin güvenliği aldığını aktaran Vali Erdal Ata, binlerce Suriyelinin sınırdan kaçak geçerken yakalandığını ve haklarında yasal işlemlerin yapıldığını belirtti. Daha fazla Suriyelilerin girişini önlemek için Ankara’da AFAD görevlileri ile sürekli irtibat halinde olduklarını söyleyen Ata, Suriyeliler yapılan yardımlarını kendi vatandaşların haklarında kesilerek yapılan yardımlar olmadığını ifade etti.

Görüş ve önerilerin ardından soru ve cevaplar ile devam eden toplantıda, bundan sonra kente gelen Suriyelilerin başka illere yönlendirilmesi de gündeme geldi. Yaklaşık 4 saat süren toplantı, görüş ve önerilerin derlenmesiyle birlikte bir sonuç raporu haline getirilmesi planlanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.