Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzmanlardan velilere karne uyarısı

Yarı tatili ile birlikte öğrencileri karne heyecanı sararken, uzmanlar karnesi kötü olan öğrenci velilerine önemli uyarılarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2015 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2015 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uzmanlardan velilere karne uyarısı

Yarı tatili ile birlikte öğrencileri karne heyecanı sararken, uzmanlar karnesi kötü olan öğrenci velilerine önemli uyarılarda bulundu.

Bursa Özel Hayat Hastanesi’nden psikolog Dilek Kaymak, karne dönemi birçok öğrenci için gergin geçebildiğini belirterek, “Ebeveynler de bekledikleri karne sonucunu bulamadıklarında öğrencilerle sorun yaşayabiliyorlar. Karne dönemi hem öğrenciler, hem de ebeveynler açısından neleri eksik yaptıklarını, neleri tamamlamaları gerektiğini ortaya koyan bir göstergedir” dedi.

 

“KÖTÜ KARNEYİ ÇOCUĞUNUZLA PAYLAŞIN”

Karnesi kötü olan çocuklara yüklenilmemesi gerektiğini ifade eden Kaymak, “Karne döneminde kötü karneyi sadece çocuğa yüklememek, kötü karneyi paylaşmak gerekiyor. Çocuk neleri eksik yaptı? Ev içerisinde bir problem var da ondan mı kaynaklanıyor? Çocuğun arkadaşlarıyla arasında problem mi var? Öğretmeniyle arasında sorun olabilir. Çocuğun öğrenme eksikliği, dikkat eksikliği olabilir. Bunlar kötü karnenin temelini oluşturuyor. Bu yüzden sorumluluğu bir bütün olarak paylaşmak gerekiyor” diye konuştu.

 

“ÇOCUĞUN HATA YAPMASINA İZİN VERİN”

Başarısı düşük olan çocuğa ebeveynlerin kötü kelimeler kullanmamaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunan Dilek Kaymak, “Bu sorunu ortadan nasıl kaldırabiliriz? Bunlara dikkat etmeleri gerekiyor. Çocuğun derslerin üstesinden gelebileceğini, başarılı olabileceğini hatırlatmamız gerekiyor. Bu benlik saygısı ile birlikte derslerindeki başarıyı da arttıracaktır. Çocuğumuzun başarısını başkasıyla değerlendirmememiz gerekiyor. Onu kendi içinde değerlendirilme yapılması gerekiyor. Çocuğun hata yapmasına izin vermemiz gerekiyor. En önemlisi ise çocuğumuzun bir amacının , hedefinin olması, bunun için çocuğa yardımcı olmamız gerekiyor. Bunları yaptığımız takdirde çocuk, neyi nasıl yapması gerektiğinin de bilincinde olacaktır” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.