Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzmanlardan, “Uyurken saçlarınızı toplayın” uyarısı

Saç Ekim Merkezi Direktörü Yasemin Gülgör, kadınların uyurken saçlarını yukarı doğru toplayarak, kırılmaların önüne geçebileceklerini söyledi.Kadınlarda ve erkelerde saçların duruşu ve şeklinin kişinin kendisini iyi ve kötü hissetmesini...

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2018 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2018 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uzmanlardan, “Uyurken saçlarınızı toplayın” uyarısı

Saç Ekim Merkezi Direktörü Yasemin Gülgör, kadınların uyurken saçlarını yukarı doğru toplayarak, kırılmaların önüne geçebileceklerini söyledi.

Kadınlarda ve erkelerde saçların duruşu ve şeklinin kişinin kendisini iyi ve kötü hissetmesini sağladığını anlatan Gazi Hastanesi Saç Ekim Merkezi Direktörü Gülgör, “Modumuzu, ruh halimizi belirleyen saçlarımız için doğru yıkama ve doğru tarak kullanımı ile sağlıklı tutabiliriz. Kafa derisi ve saçlar, kötü kullanılmaya oldukça dayanıklı olmasına rağmen fazla veya yanlış yapılmış permadan, boyadan, renk açıcılardan veya masajdan zarar görebiliyor. Saçın güzelleşme miktarı kişiden kişiye değişiyor” dedi.

Saç kırıklıklarından kurtulmanın ya da kırıkların daha geç belirmesinin çeşitli yollarını anlatan Gülgör, “Fırçalama, yanlış yıkama ve düzensiz saç kesimi gibi kötü bakımlar saçların kırılmasına sebep oluyor. Saçlarınızın uzun ömürlü olması için doğru bakım ürünleri seçin. Yıkarken nazik davranın, tahta fırça kullanın, uyurken bile saçlar kırıldığı için saçları yukarı doğru toplayın” diye konuştu.

Uzun saçlı kadınların yanlış fırçalama, yanlış yıkama, düzensiz saç kesimi gibi etkenlerden kaynaklanan saç kırılmalarının yoğun olduğu söyleyen Gülgör, “Bazı bakım teknikleriyle ve doğru ürünler kullanarak uzun, gür, ışıltılı ve sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.