Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uyuşturucu kuryelerinin yeni hedefi öğrenciler

Türkiye genelinde uyuşturucu satıcıları son zamanlarda öğrencileri hedef alıyor. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre uyuşturucu tacirleri, erkek– kız arkadaşlık ilişkilerini kullanarak öğrencilere yaklaşıyor ve içine kapalı,...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uyuşturucu kuryelerinin yeni hedefi öğrenciler
Türkiye genelinde uyuşturucu satıcıları son zamanlarda öğrencileri hedef alıyor. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre uyuşturucu tacirleri, erkek– kız arkadaşlık ilişkilerini kullanarak öğrencilere yaklaşıyor ve içine kapalı, problemli, ebeveynlerinden uzakta okuyan, özellikle yatılı öğrenciler hedef seçiliyor. Derslerden bunalan öğrencilere kendilerini dinç hissetmeleri, uykusuzluk çekmemeleri için arkadaş tavsiyesi ile uyuşturucu hapları veriliyor.

Okul önleri ve öğrencilerin devam ettiği bazı eğlence merkezleri de uyuşturucuya ilk adım yerleri. Yakın arkadaş çevresinin ilk içim için ikram ettiği esrar sarılı sigaralar öğrencileri bağımlı yapıyor. Özellikle okul önlerindeki seyyar satıcılar, eğlence yerleri pastanelerde uyuşturucu kuryelerinin denemek ve bağımlı hale getirebilmek için sattıkları hap ve esrar ile öğrenciler zehirleniyor.

EN BÜYÜK SUÇ UNSURU YETİŞTİRME YURTLARI

Uyuşturucu ticareti yapan illegal çetelerin ilk hedefinde ise kurye olarak kullanmak amacı ile yetiştirme yurtlarında kalan kimsesiz çocuklar. Aileden uzak psikolojik sorunları olan gençleri ağına düşüren, uyuşturucu tacirleri onları kurye olarak kullanıyor ve hayatlarını karartıyor.

Çorum'da da benzer bir operasyona imza atıldı. Sokak satıcısı olan şahıslara yönelik operasyonda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirilirken üniversite öğrencilerinin en büyük gelir kaynağı olarak kullanıldığı belirtiliyor. Kentte uyuşturucu operasyonunda sokak satıcılarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 6 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 3 aydır sürdürdüğü sokak satıcılarına yönelik 10 ayrı adrese eş zamanlı yapılan operasyonlarda 1 kilo 264 gram esrar, 24 gram bonzai ve 217 adet extacy hap ile 2 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Operasyonda Skooly isimli köpek ev ve bahçelerde uyuşturucu aradı.

Gözaltına alınan S.D., C.G., M.D., Ş.K., S.Y. ve C.Ö emniyetteki işlemlerinin ardından çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE UYUŞTURUCU SATTILAR

Şahısların Hitit Üniversitesi'nde öğretim gören bazı öğrencilere de uyuşturucu madde temin ettiği ortaya çıktı. Arkadaşlık bahanesiyle gençlere yaklaşan uyuşturucu tacirleri, "Bir kullanımdan zarar gelmez." diyerek gençlerin hayatını karartıyor.

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü de kent genelinde son 1 yıl içerisinde birçok adrese operasyon düzenleyerek uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor. Sokak satıcılarını tespit eden polis, bağlantılarını kontrol ederek çok sayıda eve operasyon düzenliyor ve ele geçirilen bilgilerde ise öğrencilerin kullanıldığı ortaya çıkıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.