Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üstün zekalı çocuklar yeteneklerini Mevlana Üniversitesi’nde keşfediyor

Mevlana Üniversitesi, üstün zekalı çocuklara yönelik üç yıldır ilkbahar döneminde gerçekleştirdiği eğitim programını bu yıl sonbahar döneminde de gerçekleştirecek. Yaşıtlarına göre daha üstün olan çocuklarının yeteneklerini özel...

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2014 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2014 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üstün zekalı çocuklar yeteneklerini Mevlana Üniversitesi’nde keşfediyor
Mevlana Üniversitesi, üstün zekalı çocuklara yönelik üç yıldır ilkbahar döneminde gerçekleştirdiği eğitim programını bu yıl sonbahar döneminde de gerçekleştirecek.

Yaşıtlarına göre daha üstün olan çocuklarının yeteneklerini özel bir eğitimle geliştirmek isteyen aileler, Mevlana Üniversitesi’nin yolunu tutuyor. 6-10 yaş arasındaki çocukların kabul edildiği programda çocuklar özel testlere tabi tutulacak. Test sonucunda uygun görülen öğrenciler, 8 hafta sürecek Üstün Zekâlılar Zenginleştirme Programı’na katılmaya hak kazanacak.

ÜSTÜN ZEKALI ÇOCUKLAR 32 SAATLİK ÖZEL EĞİTİM GÖRECEK

Mevlana Üniversitesi’nde, üç yıldır ilkbahar dönemlerinde gerçekleştirilen program, bu yıl sonbahar döneminde de düzenlenecek. Mevlana Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Berat Sucu, her yıl ilkbahar döneminde gerçekleştirilen programın bu yıl velilerin de talepleri üzerine sonbahar döneminde de gerçekleştirileceğini açıkladı. Sucu, programa katılacak çocukların tabi tutulacağı test için son başvuru tarihinin 15 Eylül olduğunu hatırlatarak, “Programımıza katılmaya hak kazanacak öğrenciler cumartesi günleri üniversitemizde, alanında uzman akademisyenlerce 32 saatlik özel eğitime alınacak.” dedi.

AMAÇ, YETENEKLERİ ORTAYA ÇIKARIP HAREKETE GEÇİRMEK

Berat Sucu, Üstün Zekâlılar Zenginleştirme Programı’nın 6-10 yaş arasındaki çocukları kapsadığını vurgulayarak, şunları söyledi: “Programın amacı, eğitim hayatı boyunca yeteneklerini ortaya çıkaramayan çocukların yeteneklerini ve potansiyeli tespit ederek harekete geçirmek. Program, tüm dünyaca üstün zekâlı çocukların eğitiminde kabul edilmiş bir metot olan zenginleştirme metodu şeklinde gerçekleştirilecek. Çocuklar, normal eğitim hayatlarında karşılaşmayacakları farklı içerikleri sunarak sahip oldukları potansiyeli harekete geçirme şansı yakalayacak. Bu kapsamda çocuklara kritik düşünme, kreatif düşünme, dikkat eksikliği, odaklanma, problem çözme gibi becerilerini geliştirmeye yönelik eğitimler verilecek.”

"ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLAR DESTEKLENMEZSE KÖRELİR"

Üstün zekâlı çocukların öğrenim hayatları süresince, yeteneklerinden yararlanabilecekleri ve kendilerini gösterebilecekleri bir eğitim modeliyle karşılaşamadıklarını anlatan Sucu, “Bu çocuklar gerek ailesi, gerek çevresi tarafından desteklenmezlerse sahip oldukları yeteneklerini hiçbir zaman geliştiremezler. Bu yüzden öğrencilerin erken tanılanmaya ihtiyaçları vardır. Erken tanılama sayesinde çocuğun yeteneklerini geliştirebileceği bir eğitim modeliyle eğitim görme şansı artacaktır. Böylece çocukların yeteneklerinin atıl duruma düşmesinin önüne geçildiği gibi ileride ortaya koyacağı bilimsel ve sanatsal ürünlerin de önü açılacaktır.” şeklinde konuştu.

BAŞVURULAR 15 EYLÜL’DE SONA ERİYOR

Üstün Zekalılar Bahar Okulu Programı'nın en önemli amaçlarından birisi de bu çocukları ve velilerini üniversitede bir araya getirmek olduğunu anlatan Berat Sucu, programa başvuruların 15 Eylül’de sona ereceğini hatırlattı. Sucu, katılmak isteyen çocuklar için başvuruların http://ustunzekalilar.mevlana.edu.tr/default.asp internet sitesinden online olarak yapılabileceği gibi Mevlana Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne giderek de başvuru yapılabileceğini dile getirdi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.