Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Usta yazar Vedat Türkali'ye veda

97 yaşında hayatını kaybeden Türk Edebiyatı'nın usta ismi Vedat Türkali son yolculuğuna uğurlandı. Türkali için Teşvikiye Camii'nde öğle namazını müteakiben cenaze namazı kılındı. Aile yakınları, dostları ve sevenlerinin katıldığı cenaze namazının ardından usta edebiyatçının cenazesi defnedilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü. Öte yandan, cenaze namazı sonrası Zincirlikuyu Mezarlığı'na gitmek yürüyerek gitmek isteyen bir grupla polis arasında gerginlik yaşandı...

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2016 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2016 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Usta yazar Vedat Türkali'ye veda
 Çoklu organ yetmezliği nedeniyle 27 Ağustos'ta hayatını kaybeden Türkali için Teşvikiye Camisi'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Tören öncesinde Türkali'nin kızı oyuncu Deniz Türkali, oğlu yönetmen Barış Pirhasan, torunları şarkıcı Zeynep Casalini ve kızı Angela Ceren Sarp, yönetmen Yusuf Pirhasan ve şarkıcı Emine Pirhasan taziyeleri kabul etti.

Cenaze törenine HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, CHP Milletvekilleri Gürsel Tekin, Enis Berberoğlu, Barış Yarkadaş, HDP milletvekili Celal Doğan, HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder, siyasetçiler Ufuk Uras, Akın Birdal, Halkların Demokratik Partisi Eşbaşkanı Sabahat Tuncel, eski CHP milletvekili Süleyman Çelebi, merhum siyasetçi ve yazar Mihri Belli'nin eşi Sevim Belli de katıldı.            

Törende, sanat dünyasından ise sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, senarist Safa Önal, oyuncular Hale Soygazi, Hülya Koçyiğit, Ahmet Mümtaz Taylan, Ercan Kesal, Genco Erkal, Müfit Can Saçıntı, Füsun Demirel, Göksel Arsoy, Menderes Samancılar, ressam Bedri Baykam'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü isim de yer aldı.

Halk Evleri, Devrimci İşçi Partisi ve Haziran Hareketi de Türkali'nin "Bekle Bizi İstanbul" şiirinden mısraların yer aldığı dövizlerle cenaze törenine katıldı.    

Cenaze namazının ardından, Türkali'nin omuzlara alınan tabutu, alkışlar ve "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganı eşliğinde uğurlandı.

Türkali'nin cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verildi.

"ONURLU YAŞAMIN ÇOK GÖRKEMLİ BİR SEMBOLÜNÜ YİTİRDİK"

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ gazetecilere yaptığı açıklamada, Vedat Türkali'yi yitirmenin üzücü olduğunu dile getirerek, "Ama diğer yandan mutlu ve gururlu olduğumuz başka bir şey var. Hiç silinmeyecek sözler bıraktı. Hiç yitip gitmeyecek bir bilinç ve duruş bıraktı. Tam bir duruş ve direniş insanıydı. Son nefesine kadar bütün Türkiye halklarının, bütün dünya halklarının özgürlüğü, eşitliği ve kardeşliği için, direnmeye devam etti. Bizler onun yumruğu havadaki o görüntüsüyle ve neredeyse ölüme yakın olduğu o günlerde dahi yaşama ve yaşatma inancıyla hatırlayacağız. Bunun için gururluyuz. Vedat Türkali'ye yoldaş olduğumuz için mutluyuz." diye konuştu.

Vedat Türkali'nin anısı, hatıraları ve bıraktığı mirasın bundan sonraki yürüyüşlerini daha güçlü ve kararlı kılacağını ifade eden Yüksekdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"1 Eylül Dünya Barış Günü'nde hep birlikte onu uğurluyoruz. Çok istediği Türkiye, bölge ve dünya barışı için onun sesini ve sözünü yan yana, omuz omuza vererek tekrar yükselteceğiz. Tekrar onun sesiyle konuşacağız. Umuyorum ve inanıyorum ki bugün bir araya gelen bu çoğul varlığımız ve gücümüz, Türkiye'de barışın ve Vedat Türkali'nin çok istediği bütün sorunların demokratik yollarla çözümünün yolunu açar. Biz bu çağrıyı onun anısı huzurunda bir kere daha yapacağız. En güçlü biçimde aynı çağrıyı yapıyoruz." dedi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.